Ако искате да върнете тръпката обратно в сексуалния си живот, храната може да ви помогне за това да се настроите на правилната вълна.

Няма нищо по-добро от една вкусна, романтична домашно приготвена вечеря, която включва някои блюда, ориентирани именно към това да повдигнат едно специфично настроение.

Специалистите споделят, че има комбинации от витамини и хранителни вещества, които могат да подсилят сексуалната способност и желание. Ето и някои от храните и съставките, които са сред основните участници в историята и науката за афродизиаците.

1. Авокадо

В езика на ацтеките думата за авокадо съвпада с тази за тестиси, заради приликата във физическата им форма. Но научното обяснение защо авокадото действа като афродизиак е, че то е богато на ненаситени мазнини и с ниско съдържание на наситени такива, което го превръща в полезна за артериите и сърцето храна.

Всичко, което помага на сърцето да работи безпроблемно, помага на кръвта да отива на правилното място. Факт е, че мъжете с латентни сърдечни заболявания са два пъти по-податливи на еректилна дисфункция.

2. Бадеми

От цяла вечност се твърди, че бадемите завишават страстта, действат като сексуален стимулант и помагат за плодовитостта.

Подобно на аспержите, бадемите също така са бедни на хранителни вещества, но са богати на няколко вида минерали, които са особено важни за сексуалното здраве и репродуктивността, като цинк, селен и витамин Е.

Цинкът спомага най-вече за увеличаване на либидото и сексуалното желание.

3. Ягоди

Червеният цвят е известен стимулант на жарта и огъня в кръвта. Изследване, проведено през 2008, констатира, че мъжете намират една жена за по-сексапилна, ако е облечена в червено, отколкото ако носи студени цветове като синьо или зелено.

Ягодите наред с това са изключителен източник на фолиева киселина и витамин B, който помага за преодоляването на родилни дефекти при жените и според изследванията, помагат за обилността на спермата при мъжете.

Пробвайте този свети Валентин: вземете ягоди, покрити с черен шоколад. Та така и така сме на темата, има си причина да се подарява шоколад на свети Валентин – той също е сред една от храните, която повдига изключително силно либидото.

4. Морски дарове

Независимо от слузестата си и мека структура, стридите, октоподите, мидите и всичката останала морска фауна, са известни като силен афродизиак. Те също така са един от най-богатите източници на толкова важния за либидото цинк.

Но също така и други видове морска храна могат да действат по същия начин. Маслените риби, като сьомгата и херингата, съдържат минерали и мазнини, които са жизненоважни за правилното функциониране на сърцето.

5. Рукола

Тя е известна още от древността като лечебна и полезна билка. Днес, изследванията показват, че минералите и антиоксидантите, складирани в зелените листа на руколата, за изключително важни за сексуалното ни здраве, защото те допринасят за абсорбирането на някои от околните замърсители, които влияят негативно на либидото ни.

6. Смокини

Тези плодове със странна форма имат дълга история, която започва със славата им на подсилващи плодовитостта. Те са страхотен афродизиак, защото са пълни с разтворими и неразтворими фибри, които са важни за здравето на сърцето.

7. Цитруси

Всеки един „член” на това тропическо „семейство” плодове е изключително богат на антиоксиданти, витамин C и фолиеви киселини, всички от които са изключително важни за мъжката репродуктивна система.

Можете да пробвате да се насладите на една разкошна плодова салата с различни цитрусови плодове като портокали и червен грейпфрут с дресинг от лимон или лайм.