Рано тази сутрин беше съобщено за нова атака с дронове, чиято цел е била руската столица Москва. Един от дроновете се е разбил в строяща се сграда, а други дава са свалени от руската противовъздушна отбрана около Москва. От министерството на отбраната на Русия предадоха, че няма пострадали хора.

Дронът, който не е бил свален се удря в сграда, която все още се строи. В резултат на това са нанесени материални щети и са счупени няколко прозореца на две съседни сгради. Сигналът на безпилотния летателен апарта е бил бил заглушен със средства за радиоелектронна борба. Поради тази причина губи траекторията си и се вряза в строяща се многоетажна сграда в Москва-сити.

Другите два дрона са успешно свалени в Можайски и Химкински район в Московска област. Тези райони се намират западно и северозападно от руската столица.

Това е поредната атака с дронове за последния месец. Основна цел на атаките са Москва и Московска област.

Руското министерство на отбраната обвини за атаките украинските власти, които до този момент не дават коментар по тези обвинения.

Според руските медии летищата в Москва са спрели да приемат кацащи полети и да дават достъп на самолети да излитат поради мерки за сигурност. В момента и четирите летища отново функционират.

Вчера са били свалени 4 украински дрона над Брянска област

На 22 август рано сутринта руските власти съобщиха за свалянето на 4 украински дрона от противовъздушната си отбрана. Безпилотните летателни апарати са засечени над Брянска област, която е в близост до Москва и граничи с Украйна.

Малко след 3:00 часа местно време са се чули силни взривове. Това предаде кореспондентка на Ройтерс, която е била в района.

Друг дрон е бил свален над Красногорск, град в близост до Москва, където се намира администрацията на Московска област.

Регистрирани са материални щети. Руския информационен сайт “База” публикува снимки на многоетажна жилищна сграда със счупени прозорци. Други щети има по паважа и по автомобили в района, където е свален дрона.

Това наложи затварянето на въздушното пространство над руската столица. Трите големи столични летища - Внуково, Шереметиево и Домодедово за малко спряха работа, а полетите от тях бяха пренасочени.

Украйна все още не е коментирала нито една от атаките и избягва да взема отговорност за тях. Почти всекидневно властите в Москва съобщават за осуетени атаки над столицата, за които винят украинските власти. Въпреки че украинските власти се въздържат от коментар, се смята, че тези атаки са част от контраофанзивата на украинската армия.