Иво Прокопиев изпрати публично писмо до председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Какви са причините за него – темата коментира самият Прокопиев пред медиите.

Какво пише в писмото

„Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на властта, ако някой се е противопоставял със средствата, които има – средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”“., каза той.

„Скандалът „Автомагистрали” започна от разследване на „Капитал”. Прочутите „инхаус” възлагания и скандала с Банката за развитие също бяха разследвани изключително подробно”, допълни още той.

„Реагирах, защото мисля, че от една либерална партия, каквато е на книга ДПС, към една либерална медийна група, каквато на практика е нашата медийна група на „Капитал” и „Дневник” би трябвало да има само подкрепа.

Тя трябва да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на ниво Европа, защото те и Алианса на европейските либерали са най-големият защитник на свободата на словото и на личните права на гражданите в ЕС. Това очакваме от ДП,С а не такава груба атака и с лъжи и манипулации”, категоричен бе той.

По думите му когато властта има някакъв проблем, тя търси елементарна симетрия, за да го прехвърли на друго място.

„В продължение на над 10 г., жертвайки практически изцяло моя бизнес интерес бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В крайна сметка ме оправдаха, защото всички обвинения и атаки бяха напълно измислени.

Тяхната цел беше да бъде оказан натиск и да бъде унищожена медийната група на „Капитал” и „Дневник”, посочи още той.

Мирчев с осъдителни думи срещу ДПС

„ДПС търси своя нов приемник, за да продължи да съществува. Ще направим всичко възможно да ги държим далеч от властта”. Това заяви депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев.

Според него е важно комисиите за „Росенец” и за енергетиката да „функционират правилно и да изпълнят целта си”. Мирчев обясни, че една от целите на него и колегите му била да държат ДПС далеч от властта.

„Това е един от начините страната да бъде измъкната от този корупционен модел, за който говорим години наред”, заяви Мирчев.

От комисията „Росенец" той очаква тя да покаже „как институциите обслужват Доган и неговите приближени".

„Отидохме с лодката в „Росенец”, за да демонстрираме как работи този модел. Една година по-късно пътят е пуснат, плажът – също. Това е знаково.

Благодарение на тези усилия на хората от „Демократична България”, вече имаме идентифицирани незаконните постройки”, коментира Мирчев.