В края на предния месец столична адвокатка бе пребита пред очите на двете си деца. Случаят се разиграва на пътя в самоковското село Говедарци.

Повод за агресията

В деня на случая адвокат Галя Гълъбова отива до местния магазин заедно със 7-годишния си син.

Детето за малко не е пометено от движещия се с висока скорост автомобил на нападателя, а след направена забележка от адвоката, се стига и до агресията срещу нея.

„Не съм го предизвиквала. Реших да взема гражданска позиция. Почуках на колата, за да кажа на шофьора и приятелката му, че за малко не прегазиха детето ми.

Очаквах извинение. Жената започна да ме псува, наплю ме и последва удар. Аз отвърнах. Тогава се намеси мъжът.

Започна да ме бие и паднах на земята. Един господин от селото ми помогна. Ако не беше той, боят щеше да е жесток.

Шофьорът успя да ме повали на земята втори път. Междувременно децата ми крещяха, че ме убиват. Намеси се и моя колежка.

Тя също отнесе няколко удара от приятелката на мъжа. След това се качиха в колата и потеглиха“, разказва за случая потърпевшата Галя Гълъбова.

Процедурата, която се води в момента

Адвокатът допълва към разказа си, че към сегашния момент има образувано досъдебно производство след подадена жалба. На шофьора е взета проба за алкохол и наркотици.

По думите на жената от полицията са й обяснили, че в кръвта му са открити упойващи вещества. „Казаха ми, че ще бъде задържан, но на сутринта го видях отново да обикаля с колата“, поясни Галя Гълъбова.

Версията на мъжа е доста по-различна от тази, разказана от адвокатката. Ето какво разказва той:

„Пътувахме от Самоков към Говедарци. На навлизане в селото от една странична улица излезе дете с колело. Спряхме рязко. От там майката ръкомахаше. Мислехме, че се кара на детето и потеглихме.

Отидох до близкия магазин и чух силно тропане и викове. Когато погледнах видях как адвокатката биеше приятелката ми. Отидох да ги разтърва.“

Според адвокатката, обаче, има много свидетели, които ще потвърдят нейната версия по случая. Тя е сигурна в това, че шофьорът е бил под влиянието на упойващи вещества.