„Поведението на Васил Божков мога да го сравня с това на едно непораснало дете, невъзпитано хулиганче, което е набарало спрей с боя и пръска минувачите. Той блъфира през цялото време". Това заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.

„Обвиненията срещу мен в лобизъм няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм. Същото се случи, когато започнах своята лична битка срещу шума в „Слънчев бряг”. И тогава имаше обвинения, че се опитвам да затворя големите дискотеки по морето в интерес на някои други. Няма такова нещо. Същите бяха обвиненията, когато започнахме битката срещу Божков през 2018 г. Във втория етап, когато вече тя приключи успешно, бях обвиняван, че разчиствам пътя за други големи олигарси, които да вземат този бизнес. По същия начин имаше обвинения за всички битки, които някога съм водил. Няма никакъв лобизъм”, заяви с категоричност Валери Симеонов.

Божков под светлините на прожекторите

Симеонов счита, че основната причина за това, че Божков е номер едно в държавата, е това, че големите телевизии му дават трибуна. Според В. Симеонов, интересът към Божков ще стихне съвсем естествено и натурално както се случва с всичко останало в държавата.

„Видяхте как фирмите на Божков в продължение на 5-6 години не са давали никакви отчети. В случая с хазарта, с „Националната лотария“, става въпрос за големи финансови интереси. В момента Божков е интересен, защото действията му се преекспонират от една друга телевизия”, каза още лидерът на НФСБ.

„Не мога да приема за сериозно поведението на човек с 18 обвинения. Как за този период не се опита да се защити? Нищо подобно, той говори всякакви други глупости”, заяви още Симеонов.

„Божков досега не е извадил нито едно доказателство за обвиненията към фигури от властта, които хвърля през профила си във „Фейсбук“", заяви лидерът на НФСБ.

Попитан дали ще се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов, лидерът на НФСБ коментира, че все още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще прави партия.

„Първо не се знае ще прави ли партия, не се знае каква ще бъде тя, не е редно на база на лични отношения да се изграждат политически.", сподели принципите си Валери Симеонов.

Предложението на НФСБ

В началото на този месец от партията на Симеонов НФСБ внесоха предложение казина и игрални зали да има само по границите на държавата и по курортите. Само в най-луксозните хотели по българското Черноморие и планина ще има казина и хазартни игри.

Планът, който бе предложен, изискваше до 2025 г. да бъдат затворени казината и игралните зали в градските райони.