Никога не знаете точно кога и в кой момент ще се случи да изпуснете скъпия си смартфон на земята. Само едно нещо е сигурно - няма телефон, който никога да не е бил изтърван.

Ако сте от онези щастливци, чието устройство е останало наистина напълно невредимо, тогава трябва да сте наистина доволни, защото следващият път най-вероятно няма да ви се усмихне този късмет.

Какво се случва най-често с телефоните при падане

Може да се каже, че най често срещаният проблем при изтърването на мобилния телефон са дребните пукнатини и леки драскотини, които могат да са по корпуса или по дисплея.

По ирония на съдбата, днес се влагат много по-големи усилия за заздравяването на дисплеите, отколкото за корпуса на телефоните, ето защо и самият корпус на телефона всъщност се поврежда по-бързо и лесно от екраните.

Може да се пропука стъклото, с което се покрива корпуса при много флагмани, както и да се появят драскотини, в случай, че телефонът е с метален корпус. Вторият най-често срещан проблем е възникването на дребни хардуерни смущения, които се случват като резултат от претърпения удар на устройството.

Това може да се дължи на някакви вътрешни деформации на телефона или на размествания, които все пак са останали достатъчно малки за да не попречат на цялостната работа.

За съжаление, има и ситуации, след които смартфонът е толкова повреден, че работата с него става на практика невъзможна, освен ако не се направи скъпо струващ ремонт.

Поставете калъф и си спестете всичко това

За да преодолеете негативните последици в случаи, че ударите или изпуснете своя телефон, трябва да вземете защитен калъф за мобилното си устройство. Макар че калъфите изглеждат страхотно, това е само един допълнителен бонус от този полезен аксесоар.

Калъфите се изработват за определени модели мобилни телефони, така че да подхождат идеално за тях и за техните особености. Това е важно и е достатъчно да споменем дори и само за самите камери, които вече при всеки модел мобилен телефон са разположени по уникален начин.

Силиконовият или гумиран материал, от който са изработени повечето калъфи ще ви помогне да извлечете най-доброто от своето устройство и да го ползвате без да се опасявате да не го изпуснете.

За да видите какви предложения има на пазара, можете да отворите сайта на онлайн магазин за GSM аксесоари и да разгледате голямото разнообразие от наистина страхотни оферти.