Килимите ви са мръсни? Имат стари петна или се обезцветяват от праха на столичният въздух? Нямате възможност да ги изперете сами понеже тежат? Имате нужда от професионална помощ за София?

Значи най-вероятно търсите фирма като TeamClean.bg – тук ще разберете повече за значението на професионалното пране на килими и защо е за предпочитане.

Освободете се от грижата за килимите и се доверете на професионалната услуга

Пране на килим не е лесна задача. Особено трудно може да стане ако той е голям по размер, с дълги косми и има доста за чистене по него. Подобна маневра е невъзможна в домашни условия, а да не говорим за съхненето – през зимата може да отнеме седмици.

За щастие има професионални фирми, които използват специализирани, автоматизирани машини, чрез които постигат желаните резултати.

До голяма степен те превъзхождат човешката способност, с едната разлика, че не могат да взимат сами решения а са зависими от експертизата на техният архитект.

1. Машината не греши

Огромното предимство на която и да е машина, е че тя не греши, освен ако не е била настроена неправилно, което всъщност е човешка грешка.

Машинното пране на килими снема всякаква вероятност за протриване или нараняване на килима, като предоставя консистентност при всяко изпиране.

Подобни инвестиции не се правят от всяка фирма за пране, а само от тези, които имат голям наплив от клиентела и са доверен източник на чистота за цяла София.

Всъщност е рядкост да намерите фирма, която предлага цялостно почистване на килими каквато например предлагат TeamClean.bg.

2. Сигурно премахване на наситена мръсотия

При набиването на мръсотия в тъканите на един килим, се получават конкретни зони на механична слабост, които водят до протриване и отслабване на тези специфични места. По този начин може да се достигне до „оплешивяване” на килима, което бележи краят на неговата експлоатация.

Машинното пране, по сигурен и окончателен начин премахва всички видове наслоена мръсотията, дори тя да е дълбоко в нейната основа. Това става чрез тупане, четкане и силни струи вода.

3. Не трябва да се занимавате вие

Ако сте прали пътеки или килими в студен ден знаете колко неприятно преживяване може да бъде. Не само нямате гаранция за пълното изпиране на подовата настилка, но и се изморявате, а да не говорим за съхненето.

Истината, е че човек, който пере килим на ръка, би се изморил, а това увеличава вероятността да не изпере всичко равномерно. Машината не допуска подобни грешки, тя просто върши това, за което е проектирана, и то го прави перфектно.

4. Килимът изсъхва по-бързо

След пране и ароматизиране, килима се подлага на бърза и продължителна центрофуга. От него се извличат над 95% от влагата, но останалите 5% се оставят за извличане в атмосферна стая.

В нея, килима се поставя на армиран рафт, и циркулиращ топъл въздух с температура до 40 градуса, извлича влагата от килима докато не достигне 100%. Този процес подпомага запазването здравината и красотата на вашето бижу.

5. Струва по-малко отколкото да го направите сами

Да, може да не дадете пари на професионалист ако изперете килима сами, но си дайте сметка колко време усилия и оборудване са ви нужни, за да го направите сами. А да не говорим за изхабената вода, която може да бъде стотици литри – това се отразява негативно на сметките в края на месеца.

Спестете си главоболия, излишни усилия и си гарантирайте перфектно изпран килим – всичко това на една наистина добра цена. Изберете удобството, изберете съвършената чистота, изберете TeamClean.bg.