Лидерът на Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов заяви, че според него обществените места не е било нужно да отварят толкова рано след падането на епидемиологичната обстановка в България.

„Баровете и дискотеките не трябваше да отварят", смята председателят на НФСБ.

„Събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. Созопол, Приморско „се пукаха по шевоте". За съжаление в „Слънчев бряг" все още чакат туристи. Разбира се, трябва и през седмицата да има хора". Това бе категоричното мнение на Валери Симеонов.

Според него, обаче, това все пак е доста добра новина за туристическия бранш.

Отново завишен брой нови случаи на заразени хора

Валери Симеоново коментира и това.

„Днес са направени 4500 проби. Никога не са правени толкова. Освен това имаме огнище в Смолян. Това променя общата статистика. Резултатите не са много по-различни от вчера. Мерките бяха бързо разхлабени. В МС има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба. Тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата. Отварянето на баровете и дискотеките също беше грешка. Кой брои дали те са пълни на 50 %? Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът – „к”-то (контрола) го нямаме", обясни позицията си Симеонов

„Забелязвам, че в бензиностанциите и магазините – основно затворените пространства масово не се слагат маски“, поясни Симеонов.

Според него хората трябва да бъдат плашени много повече, защото иначе по никакъв начин не спазват правилата.

Редакция на вече поставените мерки

„Бих препоръчах на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да допълни в заповедта си, отнасяща се до това да се налага глоба от 300 лв. на всеки, който обслужва клиенти без маска. Това ще доведе до момента, в който клиентите взимат пример от обслужващия персонал.”, допълни още председателят на НФСБ към коментара си.

По думите на Симеонов чрез вече приетите мерки за туризма тотално е променена обстановката по Черноморието.

„Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг и чадър, за ваучерите. Мярката 60/40 не проработи, категоричен е Симеонов. „Когато ти е затворен ресторантът, няма откъде да вземеш 40 % да платиш заплата и осигуровки на служителите", поясни председателят на НФСБ.”, поясни той.

Борисов срещу Радев

„Предпочитам да не вземам страна. Нека да не забравяме, че се наслагват три основни факта. Министър-председателят реагира сдържано и избягва да коментира действията на Радев. Президентът от своя страна има непрекъснат стремеж за цитиране на непотвърдени доказателства и отправяне на упреци”, каза Симеонов в заключителните си слова.