Няма как да не се чувствате малко или много уморени от постоянната битка с нежеланото обезкосмяване. Всяка жена, която иска да изглежда добре отделя не малко време в тази битка, като все повече мъже започват също да полагат усилия в тази насока.

Събрахме на едно място основните методи за обезкосмяване и ще ви разкажем както за техните предимства, така и за недостатъците им.

Какви са методите и основните начини

Бръснене

Все още традиционно се използва най-масово самобръсначката. Тя дава мигновен и повече от добър резултат. Това е може би основното й предимство. Но ако трябва да споменем минусите, те са:

- Не малко вероятност да се порежете. Това е повече от неприятно, особено ако е на видимо място.

- Изключително краткотраен резултат, обикновено в рамките на ден, два.

-Механично дразнение на кожата, което може да доведе до прекомерно изсушаване и зачервяване.

2. Кремове и спрейове за депилация

Може да решите да опитате с някой от кремовете или спрейове за депилация. Те са доста по-щадящ вариант, който ще ви даде малко по-дълготраен резултат от бръсненето. Нанасят се лесно и времето, което им трябва, за да подейства е между 5 12 минути.

Като цяло рискът от нежелана реакция на кожата е минимален, но нашия съвет е да тествате на малък участък, и ако няма зачервяване да третирате по-големи зони.

Цената на повечето подобни продукти е относително висока и това определя сравнително ограничената им употреба.

3. Кола маска

Може и да сте обмисляли този вариант, но е факт, че много от дамите се плашат от болката. Няма как да ви спестим истината, че наистина боли, но в интерес на истината се свиква. Не по-маловажно е това, че ако се извърши правилно болката от този тип обезкосмяване може да се редуцира.

Това е доста дълготраен метод, но ако искате да сте напълно наясно имайте предвид една малка, но важна подробност. Не всички косми растат по едно и също време. Има цикличност, средно на две седмици, която изкарва нови косъмчета на повърхността.

Така, че не може да очаквате с направата на кола маска да издържите 30 дена, както обещават някои реклами. Огромния плюс е наистина дългото време, между отделните процедури и чувствителното изтъняване на космите.

4. Лазерна епилация

Най-модерният метод, който дава отлични резултати. За съжаление цената му спира една не малка част от хората да се възползват. Ако обаче може да си го позволите действайте смело. Ще се радвате на гладка кожа в продължение на наистина дълго време.

Ако се спрете на този вариант се консултирайте какъв тип кожа и косми имате, защото има голяма разлика в използваните методи и технологии, ако сте блондинка с доста бледа кожа или сте брюнетка с матова кожа.

Имайте предвид, че препоръката е тези процедури за се извършва през сезоните, в които не се излагате активно на слънце. Това прави лятото не особено подходящото време да се подложите на трайно обезкосмяване.

Кои са зоните, които ще третирате

Това е доста важно, защото не може да приложите едни и същи методи ако става въпрос за краката, лицето или интимната област.

Не малко дами избират да комбинират различните методи за обезкосмяване. Така се може да изберете кола маска за краката и депилаторен крем за интимната зона.

Нашата препоръка е да внимавате и да следвате не само предписанията на дерматолозите и козметичните продукти, които сте избрали, но и да следите как тялото ви реагира на различните начини, които ви предложихме.

Особено бдителни трябва да бъдете през лятото. Кремовете, кола маската и най-вече лазерната епилация са противопоказни при излагане на слънце. Ако все пак сте решили, то винаги нанасяйте подходящ предпазен крем с висок фактор на защита.