Курортът „Златни пясъци“ е мястото, на което мъж се оплака, че колата му е вдигната от паяк, въпреки че според него не е нарушил правилата за движение. Мъжът е оставил колата си, за да отиде със семейството си в едно от заведенията в курорта, но когато се връща установява, че автомобилът му го няма.

Първоначално семейството е помислило, че автомобилът им е откраднат, но впоследствие установяват, че е вдигнат от паяк. В курорта има обозначителни табели за нерегламентирано паркиране, но на тях няма телефон и се оказва, че човек не може да намери автомобила си.

Детайли около случката

„В събота дойдохме тук и посетихме едно заведение с децата. Когато приключихме колата я нямаше и първата ми мисъл бе, че е открадната. Едно такси се появи и ни каза, че е вдигната от паяк”, разказва потърпевшият Иво Илиев.

Той добавя, че когато звъни в полицията му казват, че паякът е на частна фирма. Оказало се, че трябва да даде 70лв. за преместване и още 2лв. за „отговорно пазене”.

„Очакванията са, че идва служител на МВР и съставя глоба. Не съм очаквал, че фирма ще ми предложи принудително услуга, която аз не желая.”, добавя ощетеният Илиев.

Фирмата има всички разрешителни за извършването на тази дейност, казват от КК "Златни пясъци".

В случай, че искате да замените българското

Километрични колони към границата с Гърция през уикенда, споделят пътуващи. Опашките на „Кулата” започваха от рано сутринта.

Колоната към граничния пункт достигна над три километра. А в ранния неделен следобед пропускателният пункт заработи на пълни обороти и опашките се стопиха.

Тази сутрин опашката е около километър. Сутрешното забавяне се дължи на смяната на служителите по гръцката граница. Облекчението, което гръцките власти пуснаха, а именно да се минава с бърз тест, допълнително е привлякло туристите, смятат специалисти.

"Чакаме вече 40 минути. Като за понеделник очаквахме да има по-малко хора. Тръгнахме от София още в 5 часа, като идеята беше да избегнем задръстванията. Ваксинирани сме и нямаме притеснения, че процесът на пункта ще е дълъг", казват чакащи на опашката.

„Повечето туристи продължават да преминават през „Кулата”. В другите европейски страни няма такива гранични пунктове и е мисля, че е време това да се случи и между нашите две страни”, казва икономистът и хотелиер Йоаким Каламарис.