Жена твърди, че е била нападната от медик в плевенската болница „Д-р Георги Странски”. Потърпевшата публикувала и видео в социалните мрежи, с което заявява, че причината за агресията е объркана заявка за рентген.

По случая става ясно, че е информирана и полицията, а лечебното заведение започва вътрешна проверка.

Историята подробно

Диляна Гелева отива в болницата, след като нейната 80-годишна баба се наранява при падане. От Спешния кабинет са изпратени със заявка за рентгенова снимка.

Вместо ребрата на жената е снимана тазобедрената ѝ става. Оказва се, че заявката е объркана от кабинета. Когато се връщат отново са посрещнати със скандал, твърди жената.

„В момента, в който ни видя за втори път, се развика: какво правите тук пак, аз няма да се занимавам с вас цял ден. Обясних, че става въпрос за объркване от нейните колеги.

При това ми каза „ти сляпа ли си, ма”. Говори ми на „ти”, помолих я да се обръща към мен учтиво, защото не се познаваме”, разказа тя. Гелева посочи, че са чакали доста време, но не са били ядосани.

„Знаем, че медиците са доста натоварени и ние се съобразяваме.”, добави жената.

При първото посещение на рентгена потърпевшата разказа, че медикът се е държал любезно. „По никакъв начин не съм очаквала, че поведението на този човек ще се обърне на 360 градуса. Обяснявам си го с това, че ни вижда за втори път в рамките на половин час и пак трябва да ни обслужи”, коментира Гелева.

Жената каза, че се е опитала да се свърже с ръководството на болницата. Подала е жалба в районно управление, възнамерява да се жалва и в прокуратурата.

Туристи под карантина – да, ама не

Стотици туристи, които би трябвало да са в карантина заради новия щам на коронавируса, са избягали посред нощ от швейцарския ски курорт Вербие, който е особено популярен сред британците. Някои от тях по-късно се появили във Франция, каза пред ДПА Жан-Марк Сандос, говорител на община Бан, към която спада Вербие.

Швейцарските власти са регистрирали 420 британци, карантинирани преди Коледа. Около 50 от тях веднага са си заминали, а от другите 370 до днес там са останали само 10-ина, каза Сандос. "Разбираме гнева им.", добави още той.

Говорителят остро критикува прибързаните и въведени със задна дата изисквания за пристигащи от Великобритания.

"Семейства с малки деца внезапно се оказаха блокирани на 20 кв. м. Това е нетърпимо!", добави той.

Тези, които заминаха за Франция, ще разберат, че там ски курортите не работят заради местните карантинни мерки. Но там поне няма да бъдат затворени в хотелите и квартирите си, както в Швейцария.