„Героите на нашето време са лекарите. Те се грижат за нас, независимо дали сме спазвали мерките, дали имаме здравни осигуровки или нямаме.

Всички медици са нашите ангели пазители. Трябва да сме им безкрайно благодарни за усилията.“ Това заяви пред медиите актьорът Владимир Пенев. Той пребори коронавируса през лятото.

„Стоях у дома цял месец. Лекуваше ме д-р Томов.

Когато ме е преглеждаше, беше с маска, шлем, скафандър. Всъщност, никога не съм виждал как изглежда на живо.”, сподели актьорът.

И допълни, че се надява вирусът да ни накара да преосмислим ценностите си. Владимир Пенев заяви, че за момента има антитела, но ако това се промени, ще се ваксинира.

Подигравка с паметта на мъртвите

Поругаха гроба на убитите Дарина Министерска и дъщеричката ѝ Никол. За случилото се във Facebook съобщи майката на Дарина - Ваня Министерска.

„Отивайки на гроба, видяхме нещо, което не пожелавам на никого. Гробът е поруган за трети път. Сега, бетонните статуетки, които стоят на паметника. Едната беше открадната, а другата – пречупена.”, разказа тя.

Министерска обясни, че се е обърнала към охраната на парка. От спешния телефон 112 са призовали жената да подаде сигнал в районното управление. При второ нейно обаждане, по думите ѝ, е получила арогантно отношение.

Кой краде велосипеди на Бъдни вечер

Момче и момиче задигнаха два велосипеда от паркинг посред бял ден. Кражбата е извършена в края на ноември, но собствениците разбират за нея в навечерието на Бъдни вечер.

Свързвахме се със собственика на паркинга, който заяви, че е разпоредил повече там да не се оставят колела. Потърпевшите пък казват, че за охраната плащали по 5 лв. месечно.

В рубриката ни „Моята новина” получихме и друг сигнал за кражба. На кадрите се вижда как мъж краде протеин от магазин без никакво притеснение.

Диги се укрепват в Перник

Язовирът в района на село Мещица, област Перник, се укрепва и ще бъде напълно готов през януари следващата година. При посещението си в района министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че в цялата страна се реконструират част от язовирите, за да се подобри техническото им състояние и да се осигури безопасността на хората.

„Сега е суша, имаме години с наводнения, а тези язовири са като буфери.”, подчерта премиерът Борисов.

Министър-председателят бе информиран за модернизацията на контролната измервателна система на водоема. Тя се осъществява чрез поставяне на индикатор за нивото на водата, метеорологична станция, пиезометри за водно налягане и инклинометри.

Това ще позволи изграждане на система за ранно предупреждение, която ще включва дистанционно наблюдение на водното ниво, деформации, филтрация по стената, валежи, температура на въздуха и скорост на вятъра.