Много хора казват, че е глупаво да гледаме на средствата, които влагаме в обувки, като на инвестиция, но реално погледнато, това си е точно така. Качествените обувки могат да бъдат именно добра инвестиция, тъй като ще ни спестят доста разходи в бъдеще.

Една от най-полезните мъжки обувки, в които си струва наистина да вложите средства, това са качествените мъжки боти. Подбрани внимателно, те ще ви служат през един доста дълъг период от годината, от осента до ранна пролет. 

Елегантни или ежедневни мъжки боти да изберем

Обикновено, при избора на мъжки боти е добре да имате и от двата типа - едни по-елегантни и едни по-скоро ежедневни. По този начин ще разполагате с обувки за всякакъв повод през есенно-зимния сезон.

По-елегантния модел ще можете да носите със сако, с костюм и с някакво друго по-елегантно облекло като цяло. Добре е да имате и един чифт, който да е по-ежедневен и който да носите с по-ежедневни дрехи, ризи и джинси.

Естествена или еко кожа

Естествената кожа без съмнение е по-добрият вариант. Ако имате възможност да си го позволите, понеже естествената кожа е винаги по-скъпа, винаги е добре да избирате този вариант.

Естествената кожа топли повече, но без да спарва, тя омеква и се напасва към извивките на крака, тоест тя е и по-удобна, по-издръжлива е във времето, по-устойчива е на лошо време и като цяло е по-приятна на мирис и на допир.

Естествената кожа няма да накара краката да миришат, тъй като диша и осигурява естествена циркулация, а също така и няма да се олющи след няколко месеца носене, което често се случва с така наречената еко кожа.

Какъв цвят да изберем

Обикновено цветовете варират от по-светли нюанси на кафявото, през по-тъмни и се стига чак до черни. Като цяло, черното е винаги класически вариант, но за мъжете кафявото е не по-малко подходящ избор.

Чифт качествени кафяви боти от естествена кожа могат да се съчетаят с облекло във всякакви нюанси и да ви помогнат да допълните гардероба си до съвършенство (разгледайте за качествени модели мъжки боти на Stemanelli.com и вижте кой модел ви допада най-много).