Коледа е почти тук. Това, наред с вълнението от празника, който събира цялото семейство, може да причини не малко стрес за тези, които са оставили избора на коледни подаръци за последния момент.

Предлагаме ви нашите 3 идеи, които не само ще ви улеснят, но и гарантирано ще се харесат, за да направите празника още по-специален и незабравим.

За да имате не просто различни опции, от които да избирате, но и да помогнем на максимален брой хора, сме разделили идеите тематично, като за всяка точка ще ви дадем повече от една идея.

1. Коледни подаръци, които ще оставят спомен

Няма как да не отчетем факта, че спомените са тези, които остават за цял живот. Пуловер или рокля са неща, които ще са с вас в най-добрия случай няколко години. Но спомените могат да са с вас цял живот.

Предлагаме ви да обмислите варианти като изработване на звездна карта в рамка. Това е подарък, който все още не е толкова популярен и може дори да не сте чували за него.

Представлява следното – изображението на картата ще включва точното разположение на звездите в определен ден и час и на желаната от вас локация.

Това е повече от интересен подарък, който може да поръчате онлайн или ако имате желание да направите сами, за да се усети в максимална степен вашата загриженост и любов, към този, за който ще направите картата.

Вещите, които ще оставят спомен са и разбира се различните фото подаръци, които могат да увековечат щастливи и важни моменти.

Добра идея е, ако имате малко дете, за да не купувате просто поредното влакче, да изберете малък и символичен подарък, който може да е златна монета с името му и датата на раждане.

За разлика от играчките, това ще остане и може да съпътства рожбата ви по време на целия й живот.

2. Подарък-преживяване

Това е не по-малко интересен подарък. Без проблем можете да намерите толкова много идеи, които да паснат на индивидуалността на любимите ви хора. И ако бънджи скоковете са може би вече малко скучни, не се тревожете.

Има толкова много други варианти, на които може да се спрете. Как ви звучи полет с делтапланер?

Или ако височините са проблем, то рафтингът е идеалният вариант да се насладите на природата и да наред с това да изпитате силни и незабравими емоции.

3. Подарък, който да прерасне в хоби

Не всеки има нужда от хоби. За някои хора това е загуба на време. Но за други това е времето, в което могат да останат сами със себе си и заниманието, което им носи радост и удовлетворение.

За съжаление някои хобита изискват не само наличието на свободно време, но и инвестиция, за да може да се осъществят.

Какъв по-добър подарък от този да осигурите всичко нужно, което може да е принадлежности за рисуване или така желания спортен уред, който да е на разположение винаги и помага да поддържане на добрата форма на притежателя си.

В заключение – какво да не правите

Едно е най-важното нещо, което не трябва да правите при избора на подаръци за Коледа.

Без значение дали става въпрос за половинката, родителите, децата или колегите, не избирайте подарък, колкото да се отчетете.

Коледните подаръци са израз на специалното отношение към даден човек. Това означава да изберете това, което не просто ще се хареса, но и ще покаже отношението ви към човека, на когото ще дадете избрания подарък.

Така всички готови комплекти с козметика, които се продават в магазините, трябва да станат табу и дори да не поглеждате към тях, освен в случаите, в които търсите подарък за човек, който не ви е близък и жестът ви е по-скоро символичен.