Водният режим, който засегна Перник, ще претърпи промени към облекчаване, във връзка с предстоящите празници.

От утре се очаква режимът да бъде значително подобрен, като част от селищата в района ще имат вода от 16:00 до 22:00 часа, а в други водоподаването ще е през ден, разказа пред БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров.

Предложенията ни са прекалено тежки за Перник и жителите му

Той използва случая да коментира и предложението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова за нов режим и допълнителни рестрикции, който беше предложен след среща в МРРБ.

Владимиров не скри, че това предложение е изключително болезнено и няма как да се приеме от жителите на Перник.

По думите му това не е окончателен вариант и трябва да се намери решение на водната криза, което да е съгласувано с всички отговорни институции.

Местното ВиК отказва да отговаря на въпроси

Станислав Владимиров използва случая да изрази недоволството си и от местното ВиК дружество, което дори и след всички констатирани нарушения до този момент не е разкрило денонощен телефон, на който гражданите да могат да задават въпроси и получават отговори.

След всички направени проверки от страна на Районната здравна инспекция е доказано, че водата, която се подава към жителите на Перник, е годна за пиене и отговоря на всички стандарти за безопасност.