„До и над 50 стотинки – толкова е разликата в цените на някои видове горива днес. Знаете какво каза Върховният административен съд преди две седмици в отговор на лъжите на конкуренти, че правим дъмпинг – каза, че именно нашите цени са реалните. Днес 1.79 лв. – не е като 2.10, 2.30 и т.н.”, заяви категорично лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Той отново припомни, че ако не се е намесил с революция на този пазар, сега цените щяха да са много по-високи. Даде и конкретен пример.

„При 50 стотинки разлика – на резервоар 80 литра, при еднократно зареждане, си спестявате минимум 40 лева. Ако зареждате два, три пъти на месец, си спестявате 100-200 лева месечно, 1,200-2,400 годишно, а за един мандат – 4,800-9,000 лева.

Това е при една кола. Обаче повечето семейства имат по две.

Да не говорим за фирма с 5 -10 и повече коли. Там сумите могат да стигнат стотици хиляди левове!”, подчерта Марешки.

Той заяви още, че българите, които го подкрепят и които вече са видели какво значи „Ефектът Марешки”, отдавна не си правят такива сметки. Защото знаят, че печелят.

„Други, които гласуваха за мен на президентските избори, на парламентарните се подведоха по фалшивите новини и предпочетоха да изберат старите партии. В резултат- за пореден път бяха излъгани и ограбвани още един мандат.

Ако и те ме бяха подкрепили, този проблем отдавна щеше да бъде решен в цяла България. Веднъж и завинаги.”, каза още политикът.

Къде ни крадат според Марешки

„По същия начин ви ограбват и вас с останалите цени, защото те растат пропорционално на цените на горивата. Дори да не карате кола, също губите толкова –косвено през другите цени – на храни, услуги, транспорт.

Неслучайно години наред вече говоря, че това е най-големият грабеж от българския народ. Всеки ден, всеки месец, мандат след мандат.

Пропуснахме четири години! Да не отлагаме с още четири. Да свършим бързо тази важна задача и да се заемаме с останалите. Вие сте на ход – тази неделя с 24.”, призова Веселин Марешки.

Борисов на инспекция – съобщава важни новини

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че страната ни ще получи 700 000 ваксини до края на април. Това посочи той на посещение в Бяла. Министър-председателят обясни, че разчита на личните лекари и медицинските специалисти да се имунизира максимално бързо и да се поставят по 10 - 15,000 ваксини дневно.

„Това означава към милион и половина българи да са или ваксинирани, или с антитела, минали през заразата. Това дава възможност за оптимизъм, че май - юни вече ще излезем от пандемията”, обясни министър-председателят.