Вторник сутрин в централата на "Онест къмпани" в Санта Моника – групи от млади, стилно облечени работници се събират на общите маси в преустроената фабрика за играчки, за да пият чай. Джесика Алба, звезда от Холивуд и основател на компанията, седи в съседната стая.

Тя ще се присъедини към колегите си в последствие, но към момента е изцяло вглъбена в това да гледа кутия тампони, която изглежда по-скоро така, все едно съдържа скъпи свещи, а не продукти за дамска хигиена.

„Използваме изцяло органични памучни полимери и такива, базирани на растителна основа и биопластичен апликатор, които са различни от съдържащите пластмаса тампони в дрогериите и така влияят на хормоните“ обяснява 38-годишната актриса.

Алба може да даде подобни детайли за всеки един от 120-те продукта на "Онест Къмпани", независимо дали става дума за съставките на новия плажен крем или шикозен дамски аксесоар.

Да, тя е красива – в даден период от време всяко мъжко списание я обявиха за най-красивата жена на света, но детайлите са това, от което идват големите успехи.

Детайли и здрава работа

Алба се смее на това как преди е работела по 86 часа на седмица при стартирането на сериала на Джеймс Камерън „Черният ангел“ – сериалът, с който започна нейната кариера.

Сега тя прекарва тези 86 часа зад луксозно тъмносиньо бюро, от което наблюдава и контролира маркетинга и развитието на компанията, която задоволява нарастващото търсене на нетоксични продукти, особено сред младите родители, които се отнасят с децата си и всичко, което е около или върху тях, все едно са от порцелан.

Сигурността и безопасността продават

Онест къмпани регистрира неимоверен ръст: през 2012, първата година от компанията на пазара, тя достига 10 милиона долара активи. През последната година достигна 150 милиона, а прогностиците очакват за тази да надмине 250 милиона. Компанията е концентрирана върху растежа повече отколкото продажбите и гони високата цел от 1 милиард.

Тези цифри показват, че Алба, която според източници, запознати с инвестициите ѝ, притежава между 15 до 20% от компанията, има състояние от около 200 милиона долара.

Така тя е на път да си спечели място в класацията на Форбс за най-богатите жени, реализирали сами своето състояние, като се нарежда само на 50 милиона зад Бионсе.

Ако, разбира се, питате Алба, тя ще ви каже, че тя и Онест тепърва започват. „Ако наистина искаме да променим света и качеството в грижите за здравето на хората, това струва милиарди, не само един.“

Както повечето велики идеи, Онест Къмпани е вдъхновена от нужда от продукти, които не са налични. През 2008 година Алба е наскоро сгодена за интернет предприемача Кеш Уорън и бременна с първото им дете.

Тогава тя си припомня съвета на майка си да използва специални перилни препрати за пране на бебешките дрешки, донесени като подарък. Тя използвала обикновен препарат, който предизвикал силна алергична реакция, подобна на дните от ранното ѝ детство, прекарани постоянно по болници и спешна помощ.

Провалът в търсенето на еко и натурални продукти, с които да може да осигури на бъдещото си дете безпроблемно и здравословно детство, тя решава да вземе нещата в свои ръце. Така започва възходът на Онест Къпмани.