Жените от хилядолетия са прибягвали до много хитрости, за да изглеждат по-красиви.

Повечето от тях са добре пазена от мъжете тайна, но за да я разкрием, събрахме най-доброто от нашите любими блогъри. Ето и някои от водещите практики за прелестна коса, блестяща кожа и прекрасен грим.

Потапяне във вода на лакираните нокти

Ако нямате изсушаващи продукти под ръка, потопете лакираните си нокти в съд с ледено студена вода, за да изсъхне лакът по-бързо. Наистина работи!

Погрижете се за епидермиса, за да избегнете проблеми

Натривам зехтин по ноктите си преди да отида на маникюр. Това помага изключително много при премахването на излишния лак.

Скрийте счупен нокът с бляскав лак

За разлика от обикновените лакове, бляскавите такива създават илюзията за неравност и това е изключително удобен начин да скриете малки дефекти.

Когато нокътят ми се счупи, вместо да свалям целия лак и да започвам отначало, просто слагам малко брокат върху стария. И когато (неминуемо) счупя още някой нокът, лакирам и него. Така можете да запазите маникюра си за доста по-дълго време!

Пара за матови нокти

Ако варя супа или спагети, нанасям два бързи пласта лак. Докато още не са изсъхнали, слагам ръцете си за около 3 секунди на парата от тенджерата, като ги държа на около 10-12 сантиметра над водата. И магията става: ноктите ми стават матирано секси.

Траен френски маникюр

Когато ползвам лентички за нокти, винаги ги запечатвам с прозрачно покритие до самия връх на нокътя. Това помага той да не се чупи и така лентичките са по-трайни и им придава като цяло автентичен вид.

Махайте броката с четчица

Обожавам броката, но той залепва за ноктите като луд. За да го махна, използвам четчица вместо топче памук. Вярвайте, това наистина действа!

Направете коктейл с коригиращия крем

Обичам гримът ми да се разлива по кожата и да прикрива несъвършенствата, а не да се просмуче в нея и да ги подчертава. Ето какво правя: топвам показалеца си в балсама за около очи, след което вземам по-твърдия коригиращ крем.

Така сместа става изключително гладка и се нанася идеално, а не стои на малки линийки.

Свежа основа за грим с лосион за лице

Вместо просто да напластявате пудра, разнесете няколко капки лосион за лице по бузите си, за да освежите основата и да създадете изключително натурален блясък.

Очната линия

Имам най-треперливите ръце на света, но обожавам вида на очите си, когато са с плътна очна линия. Научих се да държа течния молив хоризонтално и така да използвам широката стана на върха вместо заострената и така нанасям линията.

По този начин мога да очертая линията с 3-4 допирания, вместо да правя права линия, което е почти невъзможно.

Охладете молива за очи или устни

Ако моливите ви за устни и очи са много меки, оставете ги в хладилника за около час преди да ги наострите – колкото по-твърди са толкова по-малко от тях се губи.

Забъркайте си собствен микс

Комбинирам тъмни сенки като металическо кафяво, тъмно зелено или турско синьо с кремав брокат на горната част на дланта си, за да създам невероятен, леко блестящ микс, който изглежда прелестно както през деня, така и вечер.

Завъртете четката

Въртя четката за руж в малки, леки кръгчета от скулите и бузите към ушната мида и косата. Това помага да се създаде изумителен вид.

Премахвайте грима с кокосово масло

След като напоя памука с обикновения препарат за чистене на грим, добавям малко кокосово масло и го поставям на затворения си клепач. Това помага да се разгради грима и той се сваля значително по-лесно.

Добавете руж за дълготраен цвят

И сенките за очи стават, за да придадете на червилото си по-дълготраен ефект и уникален матов оттенък. Просто се уверете, че подхожда на вашите устни.

Покрийте клепачите с карта

Преди да си сложите спирала, поставете дебитна или друга карта зад миглите така, че да покрие клепача. Като започнете от корените, нанесете спиралата чак до върха.

Можете да действате със замах и така да получите дължина и обем без да сплъстява миглите – спиралата просто ще се търка в картата. Така ще получите изумителни мигли!