Момиче на 12 години е с тежки изгаряния, след падане в изкоп с вряла вода, съобщава bTV.

Инцидентът e станал във Велинград, но междувременно детето е транспортирано в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“.

По думите на родителите детето е пропаднало в необезопасена дупка. Не е имало нито заграждания, нито предупредителни табели, които да указват да се заобикаля.

Бащата на пострадалото дете разказа, че местността, в която е станал инцидентът, е парк и там децата често излизат да играят.

В деня на инцидента дъщеря му излязла заедно с други деца, като целта им била да се разходят и да посетят близко намиращият се извор.

Дупката била покрита с малко пръст и се намира само на метри от пътеката, по която минали децата.

Водата е била с температура над 80 градуса

Бащата на детето – Иван Захов продължава с думите, че дупката е изкопана заради авария, като водата по спуканите тръби е с температура около 84 градуса.

По времето на инцидента в близост е имало хора, които са помогнали да се реагира бързо в ситуацията и така детето е било извадено максимално бързо.

Иван Захов споделя, че дъщеря му е получила сериозни изгаряния, основно в областта на краката, тъй като те основно да били потопени в горещата вода.

Пред телевизионните камери застана и един от хората, притекли се първи на помощ – Николай Димитров.

Той сподели, че всички деца са се уплашили много и е добре, че това се е случило по време, в което наблизо са преминавали възрастни.

Детето е в стабилно състояние в „Пирогов“

12-годишното дете е транспортирано в „Пирогов“ с изгаряния по крака. От болничното заведение казаха, че опасност за живота на детето няма.

Още с приемането му, са направени спешни интервенции и оперативно лечение, като за момента момичето е под наблюдение.

По случая се изказа кметът на Велинград – Костадин Коев. Той коментира с думите, че не е имало видима индикация за авария и поради тази причина не е имало заграждания и предупредителни надписи.

По неговите думи аварията е била подпочвена и на практика хората е нямало как да се досетят какво ги грози.

След инцидента дупката е покрита с дървени палети, които да предпазват минувачите.