Ден на траур е обявен във врачанското училище, в което вчера почина ученичка от 7 клас.

От официално съобщение на училищното ръководство става ясно, че с всички деца ще работи психолог, който да има помогне да преодолеят травмата.

Наред с това педагозите призовата да се спазват нормите на благоприличие и да не се притесняват нито учениците, нито педагогическия състав.

В момента тече проверка и аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта на момичето.

Припомняме, че трагичният инцидент се случи по време на междучасието между първия и втория учебен час, когато седмокласничката от врачанското Средно училище "Христо Ботев" разговаряла по телефона си.

Линейката пристигнала за минути, но било късно

От страна на ръководството е подаден сигнал до спешния телефон 112, като на място е пристигнала напълно оборудвана линейка.

За съжаление медиците само констатирали смъртта на момичето, тъй като към момента на пристигането им детето вече нямало пулс и реанимационните дейности се оказали напразни.

Проверката на този етап показва, че линейката е пристигнала буквално за минути.

Съученици на момичета разказват, че малко преди инцидента, то си е купило дюнер, след което седнало на чина и загубило съзнание, по време на телефонен разговор с майка си.

Първа на място пристигнала фелдшерката на училището, която констатирала, че няма пулс и детето не диша.

Кметът на Враца – Калин Каменов публикува съболезнователен адрес към близките на починалата ученичка и използва случая да помоли всички да се съобразят с трагичния момент и да уважат скръбта на хората и шокът у ученици и учители.