На 9 декември 2019 година в зала „Голям колегиум“ на сградата на Министерство на земеделието, храните и горите ще бъде даден старт на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда“.

От всяка продадена елха, предоставена от Държавните горски предприятия, ще се отделя сумата от пет лева, които ще се даряват за каузата.

Двойки с репродуктивни проблеми ще получат помощ

Тази година кампанията ще бъде в партньорство с Фондация „Искам бебе“, а всички събрани пари ще бъдат дарени на двойките с репродуктивни проблеми. Продажбата на елхи ще се осъществява от днес до 23 декември.

Инициативата се провежда за трета поредна година

Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. – „Купи жива елхичка, помогни на дете“ бяха за набиране на средства за работа с деца от фондация „Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чужбина.

На откриването на събитието ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, българският еврокомисар по „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“ и заместник-председател на ЕНП Мария Габриел, основателят на фондация "Искам бебе" Радина Велчева и председателят на Сдружение „Аутизъм Днес“ Владислава Цолова.