Първата страната, която беше връхлетяна от силни ветрове със скорост над 160 км/час е Великобритания. Синоптиците на острова определиха явлението като метеорологична бомба. Очаква се бурята „Киърън“ да е една от най-интензивните бури за месец ноември във Великобритания.

Гражданите на острова са предупредени да отложат всичките си пътувания. От Националната метеорологична служба на Обединеното кралство е издадено предупреждение за лошо време, което може да доведе до опасност за живота. От службата предупреждават за летящи отломки и наводнения. Очаква се бурята да причини сериозни щети и по сградите. Бурята може да доведе и до прекъсване на електрозахранването.

Националната метеорологична служба призова за работа от вкъщи както и за затварянето на училищата. От железопътните компании обявяват, че поради бурята е много вероятно графика на някои влакове да бъде променен. Очаква се също да бъдат наложени ограничения на скоростта.

Бурята „Киърън“ вече е предизвикала наводнения в Северна Ирландия. Предупреждения за наводнения са издадени и в някои части на Шотландия.

Природната стихия взе жертви във Франция и Белгия

Френските области Бретан и Нормандия обявиха най-високо ниво на тревога, след като бурята „Киъран“ достигна територията на Франция. 1,2 милиона домакинства останаха без електричество, а двама човека загубиха живота си заради природната стихия.

Една от жертвите е шофьор на камион, който е загинал след като върху превозното средство е паднало дърво. Това се е случило на североизток от Париж в департамент Ен, където не е било обявено най-високо ниво на тревога.

Скоростта на ветровете в Бретан достигна до 207 км/час. Това наложи затварянето на пътищата в областта, а хората бяха призовани да си останат в домовете.

В други държави също има регистрирани смъртни случаи, които са в резултат от паднали дървета.

Бурята взе две жертви в Белгия, сред които и 5 годишно дете. Един човек загуби живота си в центъра на Мадрид. В Германия и Нидерландия също бяха регистрирани по една жертва в следствие от бурята.

Заради природната стихия бяха затворени няколко пристанища и бяха анулирани полети в засегнатите държави. В Белгия част от влаковете в провинция Фландрия спряха работа, а други се движеха с ограничения в скоростта.

Следващата жертва по пътя на бурята е Италия

Бурята „Киъран“ се мести към Италия, където отне живота на най-малко 3-ма души в провинция Тоскана. Управителят на областта заяви, че никога не са били регистрирани толкова много дъжд за толкова кратък период от време.

От Националната служба за гражданска защита съобщават, че се очаква дъждът и силните ветрове да се придвижат към южните райони на Италия. В момента в североизточната част на страната е в сила най-високото ниво за предупреждение от опасно време.