Поради авария на главен топлопровод на първа градска магистрала, преминаващ по бул. „Мария Луиза“, се налага спиране на топлоподаването в централна градска част в каретата между: бул. „Мария Луиза“; ул. „Веслец“, ул. „Сердика“; бул. „Дондуков“; ул. „Княз Александър I“; ул. „Гурко“; ул. „6 септември“; ул. „Граф Игнатиев“; бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Самуил“, ул. „Алабин“, бул. „Хр. Ботев“.
 
Създадена е необходимата организация за работа на аварийните групи и се очаква топлоподаването да бъде възстановено до 72 часа. Топлопроводът захранва централната градска част на София, около 1060 абонатни станции, съобщиха от „Топлофикация София” ЕАД.

Авариралият топлопровод е в експлоатация от 1957 г. За последно е реконструиран през 2000 г. От тогава не му е извършван ремонт, само частично са възстановявани аварии. Последната е била през 2019 г. 

В района на “Лъвов мост” топлопроводът слиза на 18 метра под реката и е в проходим колектор. Той се пълни непрекъснато от течащи подпочвени води. Въпреки работата на монтираните дренажни помпи, поради непрекъснатата влага, топлопроводът се амортизира по-бързо. Това е и причината за аварията.

Екипите на "Топлофикация София" ще работят до пълното й отстраняване.

Мъж бе намушкан в столичен тролей

Скандал в тролей в София завърши с ранен. Мъж намушка друг с джобно ножче в превозното средство посред бял ден. Престъплението е извършено в района на улица "Георги С. Раковски".

Сигналът е подаден в 16.40 ч. Екип на Спешна помощ е пристигнал на мястото за 3 минути. По случая е задържан 42-годишен криминално проявен мъж, научи NOVA. 

Пострадалият е на 21 години. Той е прегледан и е освободен за домашно лечение.  

Причината за конфликта е, че по-младият мъж не е носел маска, което подразнило по-възрастният и той му направил забележка. 

„Човекът се ядоса, че нямам маска. Извади нож и ме заплаши. Казах му, че ще сляза, при което той ме намушка. Полицаите реагираха бързо.”, разказа раненият.

Благотворителни куестове в столицата

От деца за деца - приключения в София с благотворителна цел. “Градските куестове” са идея на група осмокласници от 119-то училище в столицата. Те са безплатни.

Всеки, който желае, обаче, може да направи дарение, което ще отиде към “Фонд за децата на герои”. Приключението започва пред Националния дворец на културата.