Отново агресия в училище – този път от Видин. Шестокласник е със счупена ръка след спречкване с по-голямо дете в класната стая.

Сестрата на пострадалото момче също твърди, че е тормозена

„По време на междучасието деца от седми клас влизат в стаята на шестокласниците и един от учениците започва да бие моя син, прилага му хватка, той пада на земята, а другото дете продължава да го рита в ребрата и ръцете. Един от съучениците на сина ми хваща седмокласника и го отделя от него”, обясни родителят на пострадалото дете Росица Миленкова.

Седмокласникът Денис разказа какво се е случило:

„Отидох и го попитах защо е казал, че искам да бия приятели на друго момче от махалата. И той ми отвърна:

„Защото така мога и искам да си го позволя. Тогава тръгнах да излизам и той тръгва да ме удря в гръб. Хванах го за лявата ръка и му направих подсечка. Спусках го леко надолу.

Той започна да си бие дясната ръка в пода. Последния път го е направил пред сестра си и каза, че тогава го е заболяло най-много.”, посочи момчето.

Денис допълни, че ученикът със счупената ръка е заплашил момче от неговия клас, че ако каже на някого, че си е удрял ръката в земята, ще набие и него.

Мнението на близките

Бабата на седмокласника обясни, че двете деца досега не са имали спречквания, но добави:

„Имаше гласови съобщения, за които той ми беше казал. Аз му отговорих, че това са техни, детски работи. Когато обаче стана този цирк, трябваше да реагирам. Гласовите съобщения бяха вулгарни.”, каза тя.

Директорката на училището Теодора Ганчева коментира, че тече процедура по изясняване на случая. Изискани са писмени обяснения от учениците, присъствали в класната стая по време на спречкването.

Уведомена е и Дирекция „Социално подпомагане”. Седмокласникът, по желание на родителите, вече е преместен в друго училище.

Какво стана с децата на пешеходната

Баща, блъснат на пешеходна пътека с двете си деца, настоява мястото да бъде обезопасено. Инцидентът стана преди два месеца между бул. „Дондуков” и ул. „Веслец” в София.

Зад волана е било 18-годишно момиче, чиято проба за наркотици е положителна. По думите на местни жители в района често стават катастрофи, тъй като шофьорите карат много бързо.

„Децата ги е страх и не искат да пресичат вече. Психическата травма е много сериозна”, сподели пострадалият родител.

„Ще изискваме статистика от „Пътна полиция”, тъй като до момента нямаме данни, че в района има проблем с безопасността.

Предвижда се да се увеличи сигнализацията, която да заостри вниманието на шофьорите. Ще се помисли за изграждането на защитни острови.”, каза Димитър Петров, представител на Столична община.