Не е лесно да намерите правилната песен за вашата сватба, ако нямате диджей до себе си, за да ви помогне. От първия танц, през рязането на тортата, до последния танц има много неща, за които да помислите. Ако ви харесва идеята сами да бъдете диджей на сватбата си, ето няколко съвета.

1. Изберете песни за всички специални танци

Всеки сватбен прием има няколко главни танца – един на младоженците, един на младоженеца с майка му, на булката и баща й и т.н. Важно е да изберете по нещо за всеки от тези специални танци.

2. Трябва да имате песен при влизането на сватбеното тържество

Влизането на приема – когато булката и младоженецът правят голямото си появяване – трябва да бъде стилистично различно от останалата музика за вечерта.

Тя трябва да бъде със страхотен текст и музика. Може да се спрете на песента на Бийонсе Crazy in Love. Други чудесни варианти са Goldeneye на Тина Търнър или Beautiful Day на U2.

3. Песен за първия танц

Добра идея е да се уверите, че песента за първия танц на младоженеца и булката ще е сантиментална като Unchained Melody или Your Song на Елтън Джон. Често срещано е миксът от песни за първия танц – песен, направена от различни известни парчета.

4. Обърнете внимание на текстовете на песните

Много песни с красива мелодия и танцувален ритъм могат да бъдат грешен избор за първия танц. Текстът може да изпраща лошо съобщение. Ако не обърнете внимание на текстовете на песните, които избирате, може в крайна сметка да изберете нещо, което да накара всички да се чувстват неудобно.

Например песента на Уитни Хюстън I Will Always Love You от филма „Бодигард” звучи като красива любовна песен за двойки. За нещастие тя всъщност е песен за раздяла.

5. Песента за рязането на тортата

Ритуалът по рязането на тортата е традиционна част от всяка сватба. Нека песента да подхожда на вашата личност. Може да изберете например I got you Babe на Сони и Шер или Cuts Like a Knife на Браян Адамс.

6. Музика за хвърлянето на букета

Ако искате да изпълните и тази традиция, трябва да сте в тон с нея – тя се свързва със състезание и шумна забава. Girls Just Want to Have Fun на Синди Лоупър или Another One Bites the Dust на Queen могат да допринесат със страхотна енергия.

7. Хвърляне на жартиера

Хвърлянето на жартиера вече не е толкова популярен ритуал. Ако планирате да го има във вашата сватба, може да изберете Bad Boys на Inner Circle или You Sexy Thing на Hot Chocolate.

8. Музиката по време на вечеря

Музиката по време на вечеря трябва да бъде много дискретна и тиха. Повечето гости дори не искат музика. Ако все пак решите да има такава, тихи и спокойни пиано и джаз ритми ще бъдат перфектни.

9. Последният танц

Като последен щрих от събитията в големия ден, може да е малко трудно да се избере музика за последния танц. Тя трябва да изпрати всички с усмивка, но все пак да бъде сантиментална. Time of Your Life от „мръсни танци” може да свърши чудесна работа. Jai Ho на Slumdog Millionaire е също добър избор.

Избирайки песни за сватбата си, най-важното, което трябва да мислите е, че те трябва да се харесват на гостите ви. Не трябва да те да си помислят, че музиката ви е натрапваща се и скучна. Изберете популярни песни, които се харесват на всички.