Трябва да сте силни, за да живеете щастливо в този забързан свят. Но какво да сторите, ако не сте психически устойчиви и не можете да се справите в трудните времена по подходящ начин?

Преди всичко трябва да се научите как станете силни духом и да преодолявате предизвикателствата на живота по-бързо и с по-малко борба и стрес.

Докато много хора опитват да станат физически или интелектуално по-независими, вие можете да развиете вътрешната си сила. Ето и най-важните стъпки, които да предприемете, за да повдигнете духа си за седем дни.

1. Преодолейте страховете си

Не е лесно да превъзмогнете страховете си. Ако чувствате, че те контролират живота ви и ви правят по-слаби, не чакайте да разрушат живота ви – действайте.

2. Вярвайте в себе си

Вярата има огромна сила. Когато вярвате в себе си, сте по-уверени и успешни. Един от най-добрите начини да повдигнете духа си за седем дни е да си повтаряте всеки ден, че вярвате във вътрешната си сила и че сте достатъчно силни, за да се справите с какъвто и да е проблем.

3. Не се страхувайте от проблемите

Всеки път, когато се изправяме пред предизвикателство, трябва да си спомняме мъдрите думи от песента на Кели Кларксън „Каквото не те убива, те прави по-силен...”.

Трудните моменти не те убиват, а те учат как да бъдеш достатъчно силен, за да се справиш с предизвикателствата в живота. Не се страхувайте от проблеми и грешки.

4. Не чакайте нещата да се случат

Имаме склонността да чакаме, за да се случи нещо и едва тогава правим нещо. Тази седмица си създайте навик да предприемате действия за най-важните неща в живота ви.

Ако искате повишение, помислете какво да направите, за да постигнете тази цел. Ако имате добър план, но се съмнявате, спрете и повтаряйте: „Аз съм достатъчно умен и силен, за да получа това повишение”. Казвайте си го всеки път, когато се съмнявате в способностите си.

5. Не се тревожете за бъдещето

Спрете да се тревожите за неща, които могат да се случат в бъдещето. Не знаете какво ще дойде утре, затова няма нужда да се тревожите за това. Фокусирайте се върху нещата, които се случват днес.

6. Старайте се да сте заобиколени от вдъхновяващи хора

Хора, които винаги ви вдъхновяват и мотивират да бъдете по-силни и по-щастливи, са вашите най-добри приятели. Тази седмица опитайте да обърнете повече внимание на хората, с които прекарвате повече от времето си. Ако забележите, че някой се опитва да ви дърпа надолу,кажете му сбогом.

7. Откажете се от контрола

Независимо дали искате или не, няма как да контролирате всичко, което се случва в живота ви. Ако знаете, че можете да промените ситуацията, така да бъде. Но се уверете, че е наистина така.

Нещо повече, не се опитвайте да контролирате хората около вас. Тази седмица се откажете от контрола и ще забележите значителни промени в живота ви.

8. Откажете се от гнева

Научете се да уважавате враговете си и хората, които не харесвате. Само защото те се опитват да наранят чувствата ви, не означава, че вие трябва да правите същото. Бъдете по-умни и по-силни от тях. Вярвайте в себе си, в своите способности и вътрешната си сила.