Изневерите се увеличават с огромен темп. Статистически, мъжете са по-склонни към изневяра от жените и е изчислено, че до 60% от всички семейни индивиди в даден период от брака си изневеряват.

Въпросът е „Защо?” Разбира се, има множество причини, различни за всеки човек и също така за различните етапи от живота му. Ето няколко защо мъжете около 30 изневеряват.

1. Криза на пред средната възраст

Звучи смущаващо да бъдеш определен като преминаващ в средната възраст когато достигнеш 20 и нещо, но този термин означава, че човек търси нещо различна и нова тръпка в живота си.

Говорете искрено и открито със съпруга си как може да бъдете част от този нов период. Споделете целите си, опитайте нещо ново заедно, интересувайте се от нещата, които той иска да прави.

2. Това е природа

Може би сте го чували и сте се мръщели, но истината е, че на планетата почти няма моногамни същества. Други изтъкват аргумента, че мъжете са повече от жените, така че има смисъл един мъж да има повече от една жена.

Ако се върнете назад в историята, най-влиятелните и силни мъже са имали повече от една връзки едновременно.

Разбира се, историята познава и опровержение: да си припомним известната фраза: „Зад всеки успял мъж стои една силна жена.” Е, струва си човек да се замисли.

3. Скука

Мъжете са живи същества и в живота си преследват нови приключения, тръпка и разнообразие. Понякога трябва да бъдат стимулирани с игра на котка и мишка.

Трябва да има нещо, което държи мъжа в напрежение. Ново бельо, добра хигиена, разнообразен гардероб и креативност в спалнята са само част от добрите идеи, които можете да използвате.

4. Чувство на малоценност

Всеки иска да се чувства интересен, обичан и желан. Ако имате връзка от известно време може да не сте толкова интересна за него както в началото. Ако искате да го накарате да се чувства специален, ще трябва да се потрудите.

Покажете му, че ви интересува какво иска да ви каже, ако наистина ви пука. Ако покажете липса на интерес, това може да доведе до дълбоко чувство за малоценност и неразбиране, несигурност и страх.

Не подхранвайте звяра на изневярата, като карате партньора си да се чувства неразбран, без любов и отхвърлен.

5. Липса на смисъл в живота

В определен период от живота си мъжете се сблъскват с нуждата да създават. Това може да бъде дългогодишното търсене на стабилна работа, която може да се окаже направо депресираща.

Независимо, че за него е важно да запази работата си към момента, това не означава, че трябва да се откаже от мечтите си за идеалната кариера или живот.

Покажете му подкрепа и разбиране като създадете заедно място, където да визуализирате идеите, мечтите и желанията му. Една дъска, малко лепило и няколко списания и сте готови. Започнете заедно.

6. Бягане от отговорност

Това не е основната и единствена причина за изневярата, но след като навършат 20, мъжете се сблъскват с натиск от страна на семейството и обществото да „възмъжеят”, да уседнат и да бъдат стабилни и праволинейни. Нищо не би могло да накара един мъж да избяга от отговорност повече от това.

7. Различно определение за „кръшване”

Вярно е, че мъжете излизат с този номер, но всички знаем, че тълкуваме по различен начин термина „кръшкане”. Там, където вие поставяте границата може да не минава и неговата граница.

Флирт по интернет, двузначно съобщение, уговорка за вечеря, прегръдка, целувка и т.н. – трябва много ясно да му кажете кое е допустимо за вас и кое ще го изпрати директно да спи на дивана или още по-добре при кучето вън.

Може наистина това да е неприятна и докачлива тема, но си струва да споделите откровено с партньора си вашите страхове и да обсъдите ситуацията.