Лято означава време за плаж, а плаж означава проблеми с косата. Но това лято може да се радвате на невероятна коса всеки път, когато сте на плажа, без да прибягвате до скъпи продукти и процедури.

Всеки път, когато отивате на плажа, косата ви вероятно изглежда начупена, суха и слаба, затова е добре да я третирате по-най-добрия начин, за да е винаги здрава и блестяща, а също и защитена от слънцето и морската вода. А тук може да намерите няколко съвета как да направите това.

1. Нека съхне без сешоар

Да оставите косата ви да съхне сама е по-здравословно за нея. Независимо дали планирате да отидете на плажа днес или друг ден, свикнете да я сушите по този начин.

Също се уверете, че я миете правилно. За да бъде гривата ви по-здрава, след като я измиете, нанесете малко балсам и я вържете на кок. След 1-2 часа я пуснете и може да се наслаждавате на мека, хидратирана, вълниста коса.

2. Избягвайте силните стилизиращи препарати

През лятото е най-добре да избегнете всякакви лакове, гелове и други стилизиращи препарати. Ако имате мазна коса, може да пропуснете измиването с шампоан поне един ден. Ако имате суха коса, използвайте хидратиращ стилизиращ лосион или балсам за омекотяване и хидратиране.

3. Оформете краищата

Много жени вярват, че кокосовото масло омазнява косата, но това всъщност не е вярно. То допринася много за красотата на косата и веднъж пробвате ли го, той бързо може да стане нейният най-добър приятел.

Просто разтрийте малко количество от маслото между ръцете си и го нанесете върху кичурите коса. Можете да го използвате преди да отидете на плажа и след това, за да я запазите хидратирана.

4. Слагайте балсам преди да разрешете косата си

Не решете косата си след като сте били на плажа, тъй като може да се накъса. Ако имате много дълга коса, винаги нанасяйте балсам преди да я разрешите. Това е една от тайните, с които можете да защитите косата си на плажа.

5. Уверете се, че ползвате правилния гребен

Ако използвате гребен или обикновена четка за коса, се уверете, че върховете на всеки зъб са гумени. Важно е да изберете наистина добър гребен.

6. Вземете със себе си няколко фиби

Всяко момиче трябва да има в чантата си няколко фиби, особено, когато се е запътила към плажа. Те не късат косата, евтини са и винаги може да направите нещо различно и модерно с тях. Също така могат да помогнат с кичурите коса, които често се изпречват пред лицето.

7. Увеличете приема на здравословни мазнини

За да защитите косата си на плажа, се замислете как може да увеличите приема на здравословни мазнини. Те се грижат за косата отвътре и са полезни за метаболизма, когато се приемат умерено.

Може да пийвате своето смути, като към него прибавите авокадо, кокосово масло и бадеми и да хапвате салати, подправени с ленено или конопено масло.

Косата ви ще бъде изключително мека и блестяща, а това е жизнено важно на плажа, където морският въздух и влагата я изсушават толкова бързо.

Съветите, които ви предложихме, са изпробвани и със сигурност ще помогнат, за да изглежда косата ви блестяща и привлекателна. В крайна сметка не жертвате нищо, нали? Понякога само няколко трика променят много начина, по който изглеждаме и се чувстваме на плажа.