Всеки домашен празник е добро извинение да се насладите на няколко вкусни сладки изкушения. Добрата новина е, че сами можете да си направите такива. Не се тревожете, тези лакомства се приготвят лесно и бързо. А семейството и гостите ви със сигурност ще ги харесат.

Гевречета, покрити с шоколад

Гевречета, покрити с шоколад, се приготвят бързо и лесно и са невероятно вкусни. Трябват ви бонбони от бял или млечен шоколад и шоколадови пръчици в цветовете на вашето знаме.

Разтопете белия шоколад в микровълнова фурна, потопете гевречетата в него и поръсете от пръчиците. Замразете ги в камерата и се насладете на тази шоколадова вкусотия.

Плодови шишчета

Едно от най-празничните и вкусни изкушение за празника са патриотичните плодови шишчета. Този патриотичен флаг е не само красив, но и изключително вкусен и здравословен.

Освен това се прави много бързо. Нужни са ви няколко дървени шишчета, банани, ягоди и киви. Нарежете ги на парченца и ги наредете на бананите, кивито и ягодите и вече имате знамето.

Цветен чийзкейк

Ако искате да си направите чийзкейк, този с цветовете на вашия флаг ще бъде страхотен празничен десерт. След като приготвите чийзкейка, нарежете го на еднакви парчета и наредете в кръг от плодовете които сте приготвили – банани за белия цвят, киви или зелен пъпеш за зеления и ягоди или малини за червения.

Пълнени ягоди

Пълнените ягоди са страхотен десерт. Може да ги напълните със сирене маскарпоне или бита сметана. Направете разрез във формата на Х на върха на ягодата. Разбийте с миксер сиренето със захар и сметана и напълнете ягодите.

Патриотична плодова чиния

Бананите и ягодите не са единствените бели и червени плодове. Динята и ананасът също са страхотен избор. Подредете няколко парчета диня и ананас в две линии в подноса, а между тях по същия начин наредете зелен пъпеш. Прекрасната плодова чиния е готова за хапване.

Патриотични тарталети

Патриотичните тарталети са перфектен избор както за малки, така и големи. За да им се насладите, не са нужни специални прибори и рязане, както при тортата.

В микровълнова печка стопете няколко бонбона с цветовете на националния флаг. Изсипете стопената смес на восъчна готварска хартия и я разточете зигзагообразно, така че да се получат дълги свещи от всеки цвят.

Оставете ги да се стегнат за около час. Топирайте вашите тарталети с бял крем и забийте в него няколко от цветните свещи. Не забравяйте да поръсите и с шоколадови или захарни пръчици.

Тези сладкиши са приготвят много бързо и лесно. Ако празнувате националния празник Трети март или друг голям празник на България, те предоставят изключително интересен и патриотичен начин да се отбелжи толкова важен ден за цялото семейство.

Всяко семейство има традиции и обичаи при приготвянето на празничната трапеза, а тези сладки изкушения могат да бъдат подходящ завършек на празничния ден. Някои от тях можете дори да приготвяте и през лятото, припомняйки си за приятните моменти и чувства по време на празниците.