Наближава празника на всяко дете и ако това за вас е повод да организирате нещо наистина специално, то нашите предложения ще ви улеснят в начинанието.

Това, което на първо място трябва да направите е да оцените важността на празника и това какво сте готови да отделите за да го посрещнете. Ако сте сред родителите, които правят подарък на този ден, имайте предвид, че това не е рожден ден и може да се ограничите с по-скромен подарък.

Какво да подарите

Сред сравнително популярните варианти са книжки и играчки. Но ако искате да избягате от клишето можем да предложим и:

  • Малък подарък за спомен. Може да направите тениска с любимата му снимка или надпис, който значи нещо за него.
  • Подарете му нещо, което иска отдавна, но до този момент сте отказвали. Повярвайте ни децата помнят като слонове и дори и да не говорят вече за играчката, която са ви искали толкова настойчиво преди време, шанса все още да я искат е огромен.

Толкова за подаръците. Ако искате и можете да си го позволите, можем смело да ви кажем, че най-добрият подарък за всяко дете е времето прекарано с мама и тате. И затова ще ви дадем и няколко варианта, в които може да прекарате по-голямата част от деня заедно.

Ако сте от ангажираните родители, това ще бъде не само оценено на момента, но и ще остави дълбок и изключително приятен спомен в съзнанието на малчуганите.

Къде да отидете

1. Приключенски парк

Като все по-популярен вариант се оказват различни приключенски паркове, които са разположени в цялата страна. Без значение дали става въпрос за въжени градини с различна степен на трудност или ферма за животни, детето ви ще го хареса.

Няма как да пропуснем и това, че може да спрете избора си на това да прекарате един ден в конна база и да се научите да яздите. За да е пълно забавлението, на много подобни места, освен уроци се предлагат и допълните екстри, като това да се включите в храненето на животните и обгрижването им.

2. Благотворителна кауза

Искате да го научите на нещо добро? На този толкова специален ден за всяко дете може би е перфектното време да се помисли и за тези мъничета, които нямат късмета да бъдат отглеждани в семейната си среда.

Инициативите в тази насока са не малко и може да се присъедините към някоя доброволческа група и да посетите дом за деца. И повярвайте ни това ще бъде полезно за всички участници.

Децата от дома ще се зарадват не само на подаръците, но и на вниманието, което получават. А вашето собствено дете, дори на най-крехка възраст ще види нещата от малко по-различен начин и ще оцени грижите и любовта ви.

3. Работилница за деца

Включете се в някоя работилница за деца. Това винаги е толкова забавно и няма как да не се хареса. В зависимост от интересите и темперамента на наследника ви, може да избирате от най-различни предложения.

Като особено интересни можем да ви предложим грънчарство, дърворезба или дори готварство. Много от школите и ателиетата използват именно детския празник, за да популяризират дейността си.

Така лесно и елегантно може едновременно да решите проблема с това какво да правите и в същото време да предложите нещо ново, което детето ви да опита и би могло да се превърне в следващото му хоби.

4. Предизвикателство

Изберете си предизвикателство и го изпълнете заедно. Поставянето на задача и нейното изпълнение е еднакво интересно и за малки и за големи. Предложете някаква идея, която да не е толкова лесна за постигане, но в същото време и не е непосилна.

Детето ви ще бъде повече от ентусиазирано, ако му предложите заедно да покорите някой връх или да отидете на риболов. Спомените ще останат завинаги и можем да ви гарантираме, че ще бъдат повече от приятни.