Истински български куриоз възникна във Варна, след като снощният дъжд в морската ни столица причини срутването на едно от трите двуетажни кръстовища по булевард „Васил Левски“.

Булевардът съвсем наскоро беше ремонтиран за 113 милиона лева и самият Бойко Борисов вчера похвали ремонта, докато бе във Варна като гост на предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града.

Според думите на премиера булевардът е бил ремонтиран перфектно и по трасето не е имало никакви проблеми. Само няколко часа по-късно климатът опроверга българския министър-председател.

Едно от кръстовищата стана скандално известно в интернет, след като се появиха десетки снимки показвайки как то е наклонено и с нарушена окръжност, както и че всеки път то остава под вода, след като падне дъжд.

Будни граждани на Варна съобщиха за пропадането на кръстовището в популярната фейсбук група „Виждам те КАТ – Варна“. Там бяха изложени редица снимки и видеа на кръстовището на булевардите „Васил Левски“ и „Владислав Варненчик“, на които се вижда как на второто му ниво се е образувала дупка.

Според свидетели на мястото почти веднага са пристигнали автомобили на пожарната и полицията.

Един от стълбовете на уличното осветление също е паднал, а един от тротоарите, които обграждат кръстовището, е потънал.

Сред други клипове във Фейсбук се виждат още снимки от различни части на Варна, в които пътищата и колите са под вода. Почти изцяло потънал е и ремонтираният „Васил Левски“, който от близо месец вече е отворен за автомобили.

От общинския пресцентър пуснаха извънредно съобщение в 23:00 часа снощи, в което обявиха, че булевард „Васил Левски“ все още не е пуснат официално в експлоатация.

„На кръговото с бул. „Владислав Варненчик“, в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. В момента екип на пожарната го маха. По нареждане на кмета след спирането на дъжда кабелното трасе трябва да бъде бетонирано“, се казва в съобщението на общинския пресцентър.

Премиерът Борисов все още не е коментирал пропадналото кръстовище.