Лятото е прекрасен сезон за сватби, така че ако планирате вашата тази година, добре е да имате предвид тези съвети, които ще ви помогнат не само да изберете правилното място, но и да спестите малко пари.

Кой не би искал да каже „Да!“ на екзотичен плаж? Подобно място носи собствена романтика, но за да не пропаднат плановете ви или настроението да бъде помрачено от непредвидени ситуации, трябва добре да планирате нещата от рано. Ето и върху какво да помислите.

1. Намерете правилното място

Най-добре е изборът на място за вашата сватба да бъде показно за гостите какви сте всъщност като двойка. Всичко зависи от вашите вкусове и предпочитания. Ако харесвате природата, открита, дори леко запустяла ферма може да бъде идеалното място.

2. Запазете мястото навреме

Да намерите каквото трябва не е достатъчно. Трябва да се уверите, че то е такова, каквото изглежда. Представете си, че точно по време на вашата сватба там е пълно с туристи, има мусон или просто е студено.

3. Преди да решите, отидете да видите

Дори и това да натовари бюджета ви, направете го. Ако ви хареса, обмислете варианта за локален организатор на събитието. Почти невъзможно е всичко подобно да се извърши от дистанция.

4. Проучете местните правила за сключване на брак

Ако вашето сватбено пътешествие ще се състои в друга страна, запознайте се с местните условия за сключване на брак. Във Франция, например, трябва да сте живели в страната поне 40 пълни дни, преди да можете да се бракосъчетаете.

5. Трябва да сте подготвени за някои екстри

Едно сватбено пътешествие може да струва по-малко от една сватба в по-голям американски град. При все това е важно да предвидите някои допълнителни разходи в бюджета си.

Подобно перо е семейните уговорки за пътуването. Трябва да предвидите и разходите за транспорта за скъпи стоки, които планирате да вземете със себе си.

6. Намерете професионалист, който да се погрижи за организацията

Ако видите, че местните организатори са прекалено скъпи за вашия бюджет, можете да намерите друг избор. Можете да изберете ваканционен курорт и да натоварите администрацията на курорта с организацията на празненството. Така можете да спестите до 10-15% от цената.

7. Консултирайте се с приятелите и семейството си преди да решите нещо

Дори и да разполагате с парите за мечтаното от вас сватбено пътешествие, гостите ви може да не могат да си го позволят. Може да се окаже, че най-важните хора в живота ви просто не могат да дойдат. Добре е да обсъдите тези въпроси с тях, преди окончателно да решите кое ще бъде мястото.

8. Обмислете идеята за сватбен круиз

Не е нужно вашата сватба да бъде на сушата. Модна тенденция са сватбените круизи. Това може да се окаже много по-достъпен вариант от традиционните сватбени тържества. Има, обаче, едни голям недостатък – подобен тип сватба отнема повече време за планиране.

9. Имайте под ръка човек, който говори езика

Ако не използвате услугите на професионалист за организирането на вашата сватба в чужбина, ако не знаете езика, може да се окаже доста голям проблем. Затова е добре да предвидите преводач.

10. Започнете да планирате навреме

Дестинации за сватбени тържества се резервират месеци, понякога дори години предварително. Ако започнете да планирате 6 месеца преди датата на събитието, може да се окаже, че много от местата вече са заети. Важно е да започнете да планирате навреме.