Звездите и знаменитостите често са смятани, че са самовлюбени и егоистични, но истината е, че много знаменитости, които посвещават много от своето време и средства, за да помагат на другите и за благотворителни каузи.

Ето списък на десетима от тях, които могат да бъдат пример за всеки, защото не е важно единствено да се помага с пари. Най-важното е как човек се отнася с другите и на какво посвещава времето и усилията си.

1. Кари Ъндърууд

Тя е добросърдечна знаменитост, която създава своя благотворителна компания фондация C.A.T.S, за да помага на своята общност. Наред с това, тя участва и подпомага редица други хуманитарни и благотворителни организации, като Човешко общество, Град на надеждата и Армията на спасението.

2. Кевин Дюрант

След опустошителните торнада в Оклахома, Кевин Дюрант даде 1 милион долара от личните си средства, за да помогне на пострадалите да се справят със щетите.

Той е известен със своята благотворителност за общностите, в които е живял. Неговата фондация цели да обогати и даде смисъл в живота на младежите в рискова възраст чрез образование, спорт или социални програми.

3. Боно

Той не е само известен изпълнител, но и отдаден на благотворителни мероприятия. Участва в Амнести интернешънъл, Децата от Чернобил, One Campaign и Zero Hunger. Той е искрено заинтересован всички да бъдат сити, да не са жадни и да могат да получават медицинска помощ.

4. Скарлет Йохансон

Тя е най-известна като актриса, но също така е изключително ангажирана с помощ и благотворителност.

Тя помогна като раздаваше храна на пострадалите при урагана Катрина и посети Руанда през 2008, като участваше в конференциите на Червения кръст в обучението и образованието на хората относно СПИН.

Наред с това тя е ангажирана с редица други организации и мероприятия, посветени на благотворителността.

5. Лудакрис

Той създава фондацията Лудакрис. Нейната цел е да вдъхновява младежите и да подпомага семействата и общностите в неравностойно положение. Наред с това той участва и в няколко други фондации.

6. Тейлър Суифт

Тя е една от най-ангажираните с благотворителност звезди за 2013 г. Тя е изключително ангажирана с даряване на пари за пострадалите от наводнения торнада.

Също така тя дарява своята рокля от абитуриентския си бал, както и китарата си в кампания за набиране на средства за благотворителност. Наред с това тя участва в мероприятия на УНИЦЕФ, Червения кръст и други организации.

7. Кид Рок

Той е ангажиран с дейности в своята общност в Детройт, Мичиган, където оказва подкрепа на редица учреждения и организации.

8. Нора Робъртс

Със своята фондация Нора Робъртс, авторката на бестселъри подпомага програми за образование, както и други, насочени към децата. Тя също така продаде своите бижута на търг с благотворителна цел.

9. Джери Сайнфелд

Комедиантът Джери Сайнфелд е изключително ангажиран с подкрепа на организации, ангажирани в сферата на образованието и здравеопазването.

Той също така оказва подкрепа на фондацията на Андре Агаси за подкрепа на образованието, както и редица други организации.

Той е поредното доказателство, че знаменитостите не са егоистични, както мнозина си мислят.

10. Джада Смит

Заедно със своя съпруг Уил Смит, тя подкрепя фондацията Лупус, училището за изящни изкуства в Балтимор и други благотворителни фондации.