За групата от малки острови, плажовете на Хавай предлагат изключително богато разнообразие от възможности и пейзажи. Много от тях са запазени в натуралното си състояние и природна красота. Ето и десетте най-красиви плажове на островите.

1. Ланикай Бийч

Със своите спокойни, закрити води, това е един от най-тихите и спокойни плажове в Хавай. Със своята кристална вода и прекрасен пясък, това е един от най-предпочитаните за плуване плажове.

Той е и един от най-добрите в света. Плажът е претъпкан в събота и неделя, особено през летния и зимния сезон, така че ако планирате посещение, направете го през седмицата.

2. Ханаума Бей Бийч Парк

Това е плаж, който приютява изключително голямо разнообразие от морска флора и фауна. Той е толкова известен с красотата си, че привлича хиляди туристи всяка година. От 1990 година са въведени строги ограничения за туристите, за да може да се съхрани природата и морските видове.

3. Северният бряг

Тези, които обичат предизвикателствата на големите вълни, плажовете на Северния бряг предлагат добро натоварване на мускулите.

Там редовно се провеждат световно известни състезания по сърф, които започват ноември всяка година.

В периода между май и септември вълните се успокояват и тогава 10-километровият плаж е рай за плувците.

4. Кайлула Бийч Парк

Ветровитият плаж е идеално място за уинд сърф, каяк и плуване. Плажът е оборудван с магазини за наем на екипировка и привлича тълпи от туристи всяка година. Той също така е идеален за двойки, които искат малка романтична сватба на плажа.

5. Хамоа Бийч

Този плаж е често посещаван от желаещи да практикуват боди борд и боди сърф през зимата. През лятото мястото е идеално за плуване. Обаче трябва да знаете, че водите в плажа имат силно подводно течение.

6. Ханалей Бей

Поради своята зашеметяваща красота, плажовете на Ханалей Бей са в челните позиции на всички класации на плажовете на Хавай. Красивият, полукръгъл Ханалей Бей на Северния бряг на Кауай е обсипан със ситен пясък и се слави с кристалната си вода.

За невероятната му красота допринасят емералдените планини, които го обграждат и изумителните водопади, които се спускат от тях. Там можете да практикувате какъвто пожелаете воден спорт.

7. Поипу Бийч

Това е един от най-плитките плажове на Хавай и е изключително подходящ за деца и начинаещи плувци. Той е изключително популярна туристическа дестинация. Дори е обявяван за най-добрия плаж на цяла Америка.

8. Пуналуу Бийч

Обграден от гъсти зелени гори, Пуналуу на Големия остров е известен в целия свят със своя черен пясък. За любителите на природата това е идеално място, където могат да се видят морски костенурки, които идват да снасят яйцата си тук.

Плажът е идеален също така и за плуване и шнорхелинг. Тъй като зоната за плуване е камениста, той не се препоръчва за начинаещи плувци.

9. Каунаоа Бийч

Закътан плаж с кристална вода и коралови пясъци. Той е изключително известен с това, че на него няма тълпи от хора. За разлика от останалите плажове, тук има политика за ограничаване на посетителите.

Не е позволено повече от 25 души да бъдат на плажа в дадено време. За да можете да се вредите, най-добре да дойдете по-рано.

10. Хонаунау Бийч

Една от най-красивите гледки в Хавай може да бъде видяна под водите в близост до този плаж. Със стотици красиви цветни риби, гмуркането и шнорхелингът са предпочитаните занимания тук.