Независимо дали се приготвяте за собствената си сватба или ще сте гост на такава, ще ви трябва добра прическа. Ако сте булка, всички погледи трябва да бъдат обърнати към вас. Затова ето и някои добри идеи как да подредите косата си така, че да изглеждате красива и неотразима.

1. Шиньон на плитки

Това е популярна прическа, която представлява свиване на косата в кок отзад на врата. Лесна за правене и още по-лесна за разпускане, ако вие сте булката. Тази фризура си подхожда идеално с тиара.

2. Бохемски къдрици и цветна тиара

Тази прическа ще ви позволи да направите експеримент да изглеждате по детски млада. Тя изисква косата ви да пада на свободни вълни от двете страни на лицето ви. Ако сложите и корона от цветя имиджът ще е напълно завършен. Тази сватбена прическа е лесна и се прави бързо.

3. Стегнат кок

Прическа, която опъва косата ви назад в изпънат, стегнат и висок кок и изглежда страхотно на всяко официално събитие или сватба. Той е достатъчно здрав, за да носите воал или мантия.

4. Конска опашка

Ако нямате време за префърцунени прически, конската опашка е както лесна за направа, така и стилна. Можете да експериментирате с формата, дължината и обема и да постигнете оригинален ефект. Често конската опашка придава младежки и непринуден вид.

5. Плитки

Носенето на сплетена коса може да ви направи както малко нестандартни, така и леко обикновени. Често обемната и бухнала коса изглежда прекрасно сплетена.

6. Свободни, бухнали къдрици

Някои булки искат прически, които ги правят да изглеждат абсолютно различни на сватбения си ден. Други предпочитат фризури, които да подчертаят излъчването им и да го подсилят.

Ако сте от този тип, може би трябва да опитате да пуснете косата си и да оформите големи, бухнали къдрици. Така ще получите обем и игрива чаровност.

7. Огромен кок

Ако и вие, като Никол Ричи предпочитате голяма коса, можете да пробвате тази прическа. Буквално струпайте косата си в огромен кок върху главата си, който може да бъде комбиниран с тиара или воал.

Така можете да създадете една драматична и предизвикателна прическа за сватби и други важни и формални събития. Единственият недостатък е, че може да отнеме доста време, за да постигнете желания ефект.

8. Плитките на Кейт Мидълтън

Дукесата на Кеймбридж обикновено носи косата си на свободни букли, но често използва и плитки. Нерядко тя прибягва до сложна плетеница от плитки, при която косата се сресва свободно назад и се фиксира със стегнати плитки на гърба.

9. Къса прическа

Дори късата коса предразполага към творчество и креативност. Можете да експериментирате както с посоката, така и с различни аксесоари, които да подсилят първоначалния ефект и внушение.

10. Сресване на път

Тази фризура изисква да срешете косата си гладко на път, който, обаче не я разполовява на две равни половини. На гърба я връзвате на малък, стегнат кок. Това е лесна, но също така шикозна прическа, която можете да си направите у дома.

Има перфектна прическа за всяка сватба. За да я откриете се нуждаете просто от вдъхновение от предстоящото събитие и вътрешното си усещане и нагласа.