Като една от най-известните столици в света, Лондон изобилства от множество исторически и културни атракции. Ето някои от тях, които със сигурност си заслужава да видите и посетите в столицата на Англия.

1. Шекспировият театър „Глобус”

Построен през 1599 г., оригиналният „Глобус” бива унищожен при пожар. Негова реплика е построена през 1997 г. в чест на един от най-известните английски драматурзи.

Любители на литературата от всички краища на света посещават театъра, за да се докоснат до автентичната атмосфера на времето на великия Уилям Шекспир.

2. Британският музей

Основан през 1753 г. той е един от най-уникалните музеи в света. Той съхранява безценни колекции от различни антични и исторически предмети от цял свят. Сред тях са египетска мумия, датираща от 3300 г. пр. Хр., Камъкът от Розета, минойското съкровище и много други.

3. Уестминстърското абатство и Биг Бен

Дворецът Уестминстър, Уестминстърското абатство и прословутия Биг Бен могат да бъдат разгледани с една обиколка, тъй като са разположени в непосредствена близост. Това е място, което никой посетител на Лондон не трябва да пропуска.

4. Бъкингамският дворец

Основната сграда на Бъкингамския дворец датира от 1703 г., но той е бил разширяван през вековете. Той, който е асоцииран разбира се, с кралското семейство, си остава един от основните символи на британската монархия. Той е изумителна туристическа атракция за посетители от цял свят.

5. Мостът „Тауър Бридж”

Емблематичният за Лондон Тауър Бридж предлага изключителна, спираща дъха гледка към града. Това е забележителност, която всеки трябва да види. Той е отворен за посещения през 1894 г. и остава един от най-популярните обекти за туристите.

6. Лондонската кула

Тя е емблематичен за Англия замък, датиращ от построяването на Бялата кула през 1078 г. под ръководството на Вилхелм Завоевателя. Замъкът е бил използван като затвор в периода между 1100 и 1952 г.

Някои от най-известните личности, затваряни в него, са Елизабет I, Ан Болейн и Джейн Грей. Той е съхранявал и кралските бижута по време на царуването на Хенри III.

7. Хайд Парк

Това е един от най-големите паркове в Лондон. Той е представлявал кралски парк, който предоставя на посетителите си прекрасни гледки и пейзажи.

За да усетите зеленината на Лондон, не пропускайте да посетите красивите му алеи и площадки, които са любима дестинация както за множество туристи, така и за самите лондончани.

8. Пътуване по Темза

Лондон възниква като древен град на река Темза. Едно пътуване по реката ще ви разкрие още по-пълно историята и красотата на града. По реката се организират множество круизи с лодка и това е идеален начин да зърнете крайречната част на Лондон и неговата архитектура.

9. Катедралата „Свети Павел”

Това е седалището на владиката на Лондон. Катедралата е осветена през 1708. Разположена на хълма Лудгейт, нейните шпицове са характерна гледка в небето над Лондон.

10. Площад „Трафалгар”

Разположен в центъра на Лондон, на площад „Трафалгар” се издига колоната на адмирал Нелсън, която е издигната в чест на един от най-известните морски герои на Англия. Със своите статуи и фонтани, площадът е позната туристическа дестинация и редовно място за срещи на лондончани.