Ако сте жена, която харесва и обича бижутата, то има няколко скъпоценни камъка, които трябва да добавите към колекцията си, за да я направите още по-пълна и красива. Ето някои предложения, които можете да имате предвид при следващата си покупка.

1. Диамант

Диамантът, разбира се, е кралят на скъпоценните камъни. Освен с красотата си, диамантът е известен и със своята твърдост и висока стойност като инвестиция.

Белият диамант е подходящ за всякакъв вид облекло. Ако нямате диамантен пръстен, можете да помислите за подобен. Също така и диамантените обеци са добро и стилно предложение.

2. Перла

Скъпоценните камъни на морете, перлите са красиви винаги. Те са класически бижута, носени още от древността. Сладководните, перлите от Таити или от Южно море са обожавани и търсени по целия свят. Колекцията ви би била много по-красива и богата, ако добавите перлен низ или перлени обеци към нея.

3. Рубин

Неговият пурпурночервен цвят го прави един от най-драматичните скъпоценни камъни. Ярко червеният рубин изпъква във всяка колекция. Пръстен с рубин или гривна, инкрустирана с червените камъни ще накарат всяка жена да се чувства като кралица.

4. Сапфир

Неговият тъмносин цвят го е превърнал в един от най-мечтаните и желани скъпоценни камъни в света. И дори повечето хора да асоциират сапфира със синия цвят, той може да варира от жълто, през зелено до розово.

5. Смарагд

Обожавани за своя наситено зелен цвят, смарагдите са добивани още от древността, особено в древен Египет. Той е камъкът на родените през месец май и е бил любимият на Клеопатра. Емералден пръстен, обеци или брошка несъмнено ще придадат изумителна пълнота и красота на колекцията ви.

6. Опал

Със своя вътрешен пламък, опалът има почти метафизични качества и това го прави уникален сред всички останали скъпоценни камъни. Опалите излъчват лъчисти цветове.

Повечето от опалите в света са добити в Австралия, но находища на този прелестен скъпоценен камък се намират и в Западното полукълбо, конкретно Мексико.

Блестящ пръстен с опал или обеци могат наистина да накарат всеки да завижда, а колие от опали ще придаде стил и елегантност дори на всекидневното ви облекло.

7. Гранат

Познати със своя традиционно червен цвят, гранатите се срещат също така и в зелено, кафяво, сиво и дори синьо. Те са изключително популярни през Викторианската епоха и досега не са изгубили своето очарование и стойност.

Можете да добавите изискан медальон с гранат или златен или сребърен пръстен, инкрустиран с гранат.

8. Аметист

Разновидност на кварца, аметистът е широко познат със своя лилав цвят. През древността било широко разпространено вярването, че аметистът има способността да увеличава интелигентността на човек.

Днес той е особено търсен заради цвета и блясъка си. Красива огърлица или гривна от аметисти ще бъде „бижуто” във вашата колекция.

9. Лунен камък

Добавете оттенък на мистерия и романтика към вашата колекция под формата на брошка или пръстен с лунен камък. Те имат матов и приглушен оттенък на синьо и сиво. Макар и широкоразпространени, те са високо ценени от жените заради своето подчертано излъчване и красота.

10. Аквамарин

С цвят на небе или прозрачна морска вода, аквамаринът ще добави към колекцията ви искрица красота. Камък на родените през месец март, аквамаринът е известен с ясния си син цвят. Само си представете колко по-великолепно ще изглежда кутията ви за бижута с медальон с аквамарин в нея.