Веднага след като сте се сгодили, е лесно да оставите щастието да избяга с вас, и да трябва да взимате решения, за които не сте се замисляли дотогава.

В бързането и суматохата на сватбеното планиране, работата и домашните задължения повечето булки забравят да си почиват преди големия ден. Не бъдете една от тях. Ето 10 неща, които не трябва да правите след като сте се сгодили.

1. Никакви допълнителни отговорности

Независимо дали става въпрос за започване на нов курс или за взимане на домашен любимец, месеците преди сватбата не са точното време за още отговорности. Ако искате да предприемете нещо ново, то почакайте поне докато свърши меденият месец.

2. Всяко нещо, което променя живота ви

За повечето хора промяната в живота, като намиране на нова работа или нов дом, е стресиращо преживяване. Ако е възможно, опитайте да избегнете тези големи нови промени в годината преди сватбата. Трябва да държите нивата на стрес под контрол, за да изглеждате красива и щастлива в големия ден.

3. Да забравите да застраховате пръстените

Сватбените пръстени са скъпи и също така лесни за изгубване. Да се насочите към застрахователна къща трябва да е първото нещо, което да свършите, след като се сгодите. За нещастие повечето двойки забравят да го направят, защото просто не знаят, че трябва.

4. Да планирате скъпа ваканция

Освен ако не сте доста заможни, ще се нуждаете от всички налични пари само за сватбата. Добре е да не пътувате в деня преди сватбата. Така ще имате повече средства за медения месец.

5. Да продължавате да търсите сватбени неща по-дълго, отколкото е необходимо

Добре е да разглеждате в интернет и сватбени магазини за най-добрите дизайни и идеи месеци, преди да направите правилния избор. Но, когато веднъж вземете решение, е добре да спрете.

6. Да прибързвате прекалено с промяна на статуса ви в социалните мрежи

Далеч по-лесно е да промените статуса си във Фейсбук, отколкото да се обадите на близките си приятели с новини покрай годежа. Ако те разберат от Фейсбук, а не от вас лично, ще се почувстват зле.

7. Споделяте твърде много в социалната мрежа

Има два проблема, свързани със споделянето на детайли от сватбата с всеки във Фейсбук. Първо, може да накара вашите приятели, които не са поканени, да се почувстват зле.

И второ, може да имате проблеми с крадците. Ако те научат коя къща е празна в този ден, може да решат да използват тази информация.

8. Да искате съвет за сватбената рокля от шаферките ви

Ще се нуждаете от шаферките ви да стоят плътно до вас по време на церемонията. Ако има някой е обиден, никой няма да се чувства добре. Ако ги помолите за съвет или мнение, но решите да направите друго, може да ги засегнете.

9. Постоянно отлагате

Дали се отнася до избора на музика или писане на обетите, наистина е лесно да отложите малките отговорности. Но все пак няма как да минете без тях.

10. Да оставите удоволствието да изчезне

Ако изборът между различни стилове на сватбените рокли или менюто за сватбата изглежда стресиращо, често е най-добре да се справите с най-важните задачи, отколкото да агонизирате безкрайно, чудейки се кой е най-добрият избор или решение.