Ако винаги сте си мечтали да бъдете булка принцеса, то трябва да потърсите замъци за вашата сватба. Подобно събитие със сигурност ще бъде запомнено. Ето и няколко предложения за подобна сватба.

1. Замъкът Ашфорд, Ирландия

Разположен близо до селцето Конг, в графство Мейо, датиращ от 1228 г. замъкът Ашфорд е разположен върху площ от 350 акра, покрити с паркове и ливади, както и игрище за голф.

Той съчетава историческата романтика на средновековен замък с модерен лукс и може да се похвали с първокласен ресторант. Прекрасно място за вашия меден месец.

2. Замъкът Далхоси (Dalhousie), Шотландия

Разположен близо до градчето Бонириг, този замък е изпълнен с история и романтика. Негови обитатели са били Мери, кралица на Шотландия и Едуард I. Заобиколен от гори и в близост до крайречни пасища, той също е прелестна дестинация за вашия меден месец.

3. Замъкът на художниците

Разположеният в красивият град Кан на френската Ривиера замък датира от 14 век и е издигнат на място, населявано от римляните отпреди 2000 години. Прелестният замък включва 2 бойници, високи укрепления, подсилени стени, порта със зъбери и тераси с изглед към морето.

4. Замъкът Паронела Парк (Paronella Park), Австралия

Това е едно великолепно място, което със сигурност заслужава да бъде включено в списъка с дестинации за една прекрасна и незабравима сватба.

Това е природен резерват в Куинсланд, с тропическа растителност и прелестни градини, обилна растителност, каменни басейни, водопади и стари останки.

5. Замъкът Чивитела (Chivitella Ranieri), Италия

Сватба в замък в Италия е малко по-различна от такава на останалите места. Ако имате католическа служба на сватбата си, първо трябва да се омъжите в църква и след това да бъдете въведена в замъка.

Гражданските и протестантските сватби могат да се проведат в замъка. Замъкът Чивитела е прекрасно място за това. Това е огромен замък от 13 век, разположен в Тоскана. Той предлага изумителна гледка и прекрасна обстановка.

6. Замъкът Фалкенщайн, САЩ

Разположеният в Тексас замък е сякаш излязъл от приказка на Дисни. Извисяващ се на хълм, заобиколен от гори и стени, той е истинска наслада за окото. Около него има прекрасни градини, езерца с лилии и фонтани.

7. Замъкът Пенденис, Англия

Този замък е построен от крал Хенри VIII за защита на крайбрежието. Днес той е един от най-добре запазените замъци от епохата на Тюдорите и е прекрасно място за вашата сватба.

8. Замъкът Карег Кенън (Carreg Cennen), Уелс

Това определено е един от най-вълшебните сватбени замъци. Той датира от 13 век и се намира близо до Суонси в Уелс. Издигнат на висок хълм, макар и в руини, той разкрива уникална гледка към околността. Точно под замъка има голяма пещера.

9. Замъкът Крейгдарох (Craigdarroch), Канада

Това е национален исторически обект във Виктория, Британска Колумбия. Неговата архитектура включва множество елементи от френската, испанската и италианската архитектури през 11 и 12-и век. Едно прелестно място за вашата сватба.

10. Нойшванщайн, Германия

Замъците в Германия нямат лиценз за извършване на сватби, така че граждански или църковен брак ще е необходим преди да влезете в замъка. Нойшванщайн е превъплъщение на романтика и определено е вдъхновил художниците на замъка от филма на Дисни „Спящата красавица”.