Испания притежава 3085 мили крайбрежна ивица, която приютява едни от най-изумителните и красиви плажове на света. Ето някои от най-добрите плажни ивици, които си заслужава да посетите. Разбира се, не всички от тях са скъпи и луксозни.

1. Плай де сес Илетес, Форментера, Балеарски острови

Често е смятан за най-добрият плаж на Балеарските острови и при все, че не е толкова известен с купоните, партитата и нощния живот както съседна Ибиса, неговите идилични плажове, посипани с бял пясък са просто като извадени от пощенска картичка.

Той е идеален за посетители, които искат да се насладят на слънце, кристална вода, тишина и спокойствие.

2. Пуерто Банос, Марбея

Градът е известен със своите 24 плажа, като от тях Пуерто Банос е най-известният, благодарение на своето пристанище. От плажа се разкрива невероятна гледка на закотвените зад вълноломите яхти. Тази дестинация е посещавана от повече от пет милиона туристи всяка година.

3. Плая де Кофете

Ако искате да посетите необикновените Канарски острови, то Плая де Кофете е изумителен плаж, на който трябва да се отбиете, особено ако предпочитате прекрасни природни гледки. Вълните са доста високи, което го прави не особено предпочитан за плуване, но е изключително красив.

4. Плая де Лос Ланчес, Тарифа

Този плаж е домакин на ежегодните сърф състезания и е изумителен във всяко отношение. Защитена територия, плажът е идеалното място да се насладите на прекрасни вълни и великолепни атлантически залези. Той е прекрасна дестинация за семейни двойки и родители с деца.

5. Ла Конча, Сан Себастиан

Още един плаж, който сякаш е излязъл от туристически проспект. Но е истински! Във всяко едно отношение. Разположеният на няколко хълма град Сан Себастиан се издига над плажа.

Самият плаж е във формата на полумесец и е с блестяща и прозрачна вода. Това е един от най-прекрасните градски плажове и е подходящ включително за самостоятелни посетители.

6. Тамариу, на север от Барселона

Този закътан плаж, който преди е бил рибарско селце, е едно от най-красивите места на Коста Брава. Прекрасният плаж, на север от Барселона, и невероятната вода го правят притегателен център за посетители от цял свят, както и за цели семейства.

През юли и август плажът е претъпкан, така че най-добре е да го посетите през юни, а дори и през септември.

7. Болоня, Кадис

Независимо дали искате да покарате сърф или просто да повървите по плажа, Болоня е идеалното място. Можете също така да разгледате и град Кадис, преди да се отправите към пясъка. Известен с огромните си пясъчни дюни, до него не се стига толкова лесно, но си струва всички усилия.

8. Плая де Лас Родас, Галиция

Често е смятан за един от най-красивите плажове в света. Той е наистина приказен, дори и водите му да са доста студени. Можете да се насладите на великолепието, както и на световно известните кулинарни деликатеси на Галиция.

9. Плая де Лас Катедралес, Рибадео

Той е известен със своите извисяващи се арки, морски пещери и магически скали. Този галицийски плаж е перфектно място за спелеолози любители. Бъдете сигурни, че сте отделили повече време, за да можете да разгледате място – напълно си заслужава.

10. Кала Баса, Ибиса

Той си остава един от най-известните и невероятни плажове на Ибиса. Гледката е невероятна, а водата е кристално чиста. Той е прекрасна дестинация за всеки, който иска купони и забавления. За нещо наистина разтърсващо, това е място, което си струва да се види!