Пътешествието към богатството изисква определени инструменти. Въпреки че много хора ги пренебрегват, книгите могат да ви помогнат да изградите и укрепите съзнанието, хъса и знанията си, за да станете успешни и богати. Ето някои предложения, които могат да са ви изключително полезни.

1. "Съседът милионер"

Тази класика, публикувана за първи път през 1996 година, написана от Томас Станли и Улиам Данко предлага задълбочено познание, извлечено от опита на американските милионери и как те са натрупали своето състояние. Един от ключовите методи е да харчите по-малко отколкото печелите.

2. "Богат татко, беден татко"

Книгата на Робърт Кийосаки си остава вечен шедьовър. Това е книга, без която не можете, ако искате да започнете своя път към богатството докато сте млади.

В книгата авторът разкрива фактора, който различава единият му баща – високообразован, но при все това беден, от втория му такъв – човек без особено образование, но успял да се издигне до милионер.

3. "Как мислят богатите хора"

Тази книга събира тридесет-годишния труд на Стив Сийболд, който интервюира над 1000 милионера и милиардера, за да покаже какво ги различава от обикновените хора.

В книгата си той предлага конкретни стъпки, които един млад и амбициозен човек може да следва, за да се издигне в света на парите.

4. "Мисли и забогатявай"

Написана по времето на Голямата депресия, авторът, който е и предишен съветник на президента Франклин Рузвелт интервюира 500 успели човека, за да открие ключовете към богатството.

Тази книга засяга това, как трябва да планирате и поставяте вашите цели и желания. Всичко започва от вашите мисли и след това от вашите действия.

5. "Ти си пари: живей богато дори когато не си богат"

Авторът, Фарнуш Тораби адресира книгата си към хората от средната класа и обяснява как можете да спестите пари в определени сфери от своя живот. Тази книга е прекрасно четиво и предлага чудесни съвети към младите хора.

6. "Най-богатият човек във Вавилон"

Книгата на Джордж Клейсън разкрива принципи и истини, които ще ви отведат към личното богатство. Тя предлага решения на някои от най-често срещаните финансови проблеми, които ще ви направят богати.

7. "Науката как да станеш богат"

Книгата на Уолъс Уотлъс представя интелектуалната рамка на изграждането на личното богатство посредством положителното мислене. Тя обяснява как можете да забогатеете като „приучите“ мислите си да привличат богатството. Например, ако смятате, че парите са зло, никога няма да сте богат.

8. "Автоматичният милионер"

Тази книга, написана от Дейвид Бейч обяснява как всеки може да забогатее не само с капитал и бюджет, но също така с добре проектиран и изготвен план.

Тя предлага универсални принципи, включително телефонни номера, интернет сайтове и други елементи, които могат да ви изстрелят по пътя на богатството за часове.

9. "Майната му! Да го направим! Уроците на живота ми"

Книгата на милионера Ричард Брансън предлага практическите стъпки, с които той е станал успешен и богат, с които можете и вие да постигнете същото. Книгата се основава на неговия личен опит и уроците в живота, които е научил.

10. "Милионер на бързи обороти"

Тази книга ви помага да видите разликата между това, което не можете да направите и това, което можете. Има различни ленти: бърза и бавна. Вие в коя искате да бъдете?