Историята води своето начало с междусъседски скандал в кооперацията в квартал „Бояна“, в която живее шефката на популярна модна агенция.

„Около 19.00 часа Евгения слезе на нашия етаж и изсипа някакви хартийки пред вратата и започна да блъска и да обижда отвън. Отворихме вратата да видим какъв е проблема този път.

Като излязохме тя започна да удря мама, да я обижда, и да говори за баща ми, който е починал преди 8 години“, сподели потърпевшата Маги Захариева.

В полицията веднага е подаден сигнал

Така полицаи от Шесто РПУ - София пристигат два пъти да проверят, какво се случва.

Жени Калканджиева твърди, че съседите опитвали да й направят магия. Прогонили и мъжа ѝ Тачо, който вече не живеел в семейното жилище.

Заради нестихващите скандали съседите на Калканджиева организират официална подписка тя да напусне жилищната кооперация.

Прокуратурата повдигна обвинения на Калканджиева за дребно хулиганство. В момента делото се гледа в Районния съд и по него се работи по бързата процедура.

Преди две седмици съпругът ѝ също беше задържан след като нанесе побой на друг съсед. Стефан Манов-Тачо е на свобода срещу 5000 лева гаранция.

Случаят в развитие

Жени Калканджиева е пусната от ареста, след като в сряда стана ясно, че Софийският градски съд е отменил делото срещу нея за датата 25 юни.

Причината е, че в момента се търсят още свидетели, които да се включат по делото.

„Майка ми не може да свали високото кръвно и не е добре все още. Калканджиева каза, че имала двама свидетели, такива няма. Не сме поставяли хартийки пред вратата й.

Няма да паднем на такова ниво. Искаме да живеем спокойно. Всеки ден от техния апартамент се чуват скандали и силна музика. Понякога крещи за помощ“, разказва днес Маги Захариева.

„Грозната случка с побоя над мъжа ми се случи на Разпети петък. Събрахме подписка. 80% от живущите в блока се подписаха, защото искаме г-жа Калканджиева и семейството ѝ да се изнесат", заяви Виолета Захариева.

Потърпевшата разкрива кадри, на които се вижда, че от дома на Калканджиева денонощно се чува силна музика.