Жена, която е издирвана от полицията лъже хората, които искат да почиват на нашето Черноморие. Измамничката вземала парите на хората, срещу което те очаквали да имат платени нощувки, разказва репортаж на NOVA.

Когато летовниците пристигали на посочените адреси, се оказвало, че никой не ги очаква и настаняването им е невъзможно. Пострадалите разказват, че са им посочени несъществуващи адреси, на които при пристигането нямало нищо от това, което очаквали.

Името на жената е Елка Николова. Към този момент тя се издирва едновременно от полицейските органи в София, Перник и Варна.

Жената щедро обещавала на наивните жертви нощувки при различни типове на настаняване.

Районът в който тя правила фалшивите резервации се разпростирал по цялото Южно Черноморие. Николова обещавала настаняване както в апартаменти, така и в различни хотели.

Елка искала половината сума авансово

Жената искала като предплата половината от сумата, нужна за почивката, след което хората загубвали всякакъв контакт с нея.

За съжаление болшинството от измамените разбрали истината една след пристигането си на място, което за съжаление се оказвало, че просто не съществува.

По данни на органите на реда Елка Николова е издирвана и за ред други измами. В миналото тя е имала издадени и осъдителни присъди за различни престъпления.

През телевизионната камера една от пострадалите разказа как точно са се случили нещата, довели до провал на почивката й. От обява в интернет, тя харесала стая в къща за гости. Позвънила, защото офертата била повече от примамлива, а цената изгодна.

Пострадала получила цена от 100 лева на ден за цялото й четиричленно семейство. След няколко дни на уточняване на детайлите, тя изпратила сумата от 289 лева, което трябвало да бъде предплата за настаняване във вила на брега на морето.

Нива, вместо вила на брега на морето

Жената и цялото й семейство отпътували към Ахтопол, където трябвало да ги чакат, за да се настанят. На място ужасени установили, че на посочения адрес дори няма сграда и те се оказали в нищото, по средата на една нива.

Жената пожелала да запази анонимност, споделя, че почивката им била тотално провалена и смята да потърси правата си, както и платената авансово сума.

Тя допълва, че когато попитали в близкия магазин къде е вилата, от там им казали, че са поне десетите измамени по тази схема.