През различните сезони, особено пролетта и лятото много деца не могат да си набавят достатъчни количества на вещества и съставки, които се намират в храната. На помощ в такава ситуация идват балансираната и разнообразна диета.

През студените месеци на зимата може да се нуждаят от добавки с витамини и минерали, за да се развиват правилно и да имат силна имунна система. В тази статия ще научите как да изберете правилните витамини за своето дете. Нека обаче започнем с няколко важни предупреждения, свързани с повечето витамини за деца.

На какво да обърнем внимание, какви особености има при витамините за деца? Това е много здравословен въпрос. Витамините могат и да са много токсични за хората в детските им години. Проблеми се пораждат, когато се приемат в прекомерни количества.

Това важи особено за витамини от групите A, D, К и Е. Това са витамини, чието съхранение се случва в телесните мазнини и заради винаги е добре да се приема препоръчителната доза, указана на опаковката, а не според нашите представи за осъществяване на прием!

Ако подозирате, че детето ви е приело твърде много витаминна или минерална хранителна добавка, добре би било незабавно да се свържете с вашия лекуващ лекар.

Какво е важно при витамините за деца?

Има няколко фактора, които е добре да вземете предвид, при избор на хранителна добавка за вашето дете. Търсете витамини, които да не съдържат никакви изкуствени аромати, оцветители и алергени. Това е пренебрегвана стъпка, но по своята важност се нарежда на първите, челни места.

Предназначение: Продуктите, които ще изберете, трябва специално да бъдат създадени за деца. Трудно си е да убедим децата ни да осъществяват прием на добавки всеки ден и заради това е удобно да подберете такава форма на прием, каквато децата ви биха харесали: желирани мечета, вкусен сироп и всякакви на вкус и цвят бонбони.

Надеждни марки: Избирайте продукти от доказани брандове (производители). Удачно е производителите на хранителни добавки да се придържат към някакви основни и общи, но стриктни етични, законови и производствени стандарти. Това ще гарантира преди всичко някаква потребителска безопасност.

Кои витамини за деца да изберем

Според проучване в 8 страни от Северна, Южна и Централна Европа, всички възрастови групи имат известен дефицит на витамин D. След това са пуснати изследвания за желязо, калций, цинк, витамин B1 (тиамин), витамин B2 (рибофлавин), витамин B6 и витамин B9 (фолиева киселина).

Предлагаме ви кратко представяне на Мултивитамол на утвърдената марка Д-р Тайс, за да вземете по-лесно правилното решение за семейството си.

В състава си Мултивитамол желирани мечета има витамини B1, B2, B3, B5, B6, Б7, B9, B12, С и E – така никога няма да имате проблеми, каквито имат хората в гореизброените държави.