Демонстрация на нагло нарушение на правилата в Ловеч. Младежи шофират в пешеходната зона на града и се хвалят с клип в социалните мрежи.

Видеото е разпространено лично от младежите в социалните мрежи. На клипа се вижда и как младежите си прехвърлят бутилка с алкохол.

Водачът и останалите участници във видеото са установени, но не и задържани. Образувано е досъдебно производство за хулиганство, съобщиха от полицията.

„Няма как за едно престъпление да бъдат наложени две наказания. След като приключи досъдебното производство и каквито са наказанията на прокуратурата, ако нещата стигнат до административно наказание, Общината ще я изпълни ”, обясни зам.-кметът на града Даниел Колев.

Знае ли се кой е извършил престъплението

Той подчерта още, че дори и гостите на града знаят, че мястото е пешеходна зона. Зоните са определени в наредба от община Ловеч. Санкциите са „отворени”, но Колев увери, че ще бъде наложена най-тежката глоба.

„Ловеч не е толкова голям град. Знам кой е извършителят.”, добави Колев. Жители на града също заявиха, че нарушителят е познат субект на местната общност. Бил е спортист, живял е в чужбина, където също е имал криминални прояви. Това тепърва ще се установява от полицията.

Подписка срещу несправедливостта

В Пазарджик и в още няколко населени места от региона стартира официална подписка с искане за справедливо наказание на полицая, който преди седмица прегази 8-годишно дете на пешеходна пътека в центъра на село Братаница.

Ден след инцидента 43-годишният Владимир Панайотов бе пуснат под парична гаранция от 5000 лв. и оттогава няма никаква информация по случая. Близките са обезпокоени и се опасяват да не бъдат прикрити доказателства.

„Едно дете не струва 5000 лв. Няма такава държава.

Настояваме за максимална присъда. Случаят ще се потули. Този човек си мисли, че е над закона. Моника беше най-малкото ни дете.

Тя ни беше радостта и гордостта. Жена ми още е в шок. Нито се храни, нито пие вода", разказа в бащата на детето Марин Калоферов.

„Организирахме подписка, защото това, което искаме не се случва. Главният прокурор направи изявление, че полицаят ще бъде наказан. След това обаче той беше пуснат под гаранция", заяви Петър Петров, близък на семейството.