След като през февруари неизвестни все още вандали няколко седмици посягаха на автомобили в различни точки на Бургас, сега това се случва и в столицата. Припомняме, че в Бургас собствениците откривали паркираните си коли с надраскани с метален предмет врати и брони.

Всички потърпевши твърдят, че са паркирали според правилата и не са отнемали възможността на друг шофьор да потегли. Подали са сигнали и в полицията.

“Автомобилът ми беше паркиран в петък на улицата между две други коли в интервала между 12 и 17 часа. Това е посред бял ден и не пречеше на никого.

Когато видях, че е надраскан, подадох сигнал до застрахователя и полицията. По-късно разбрах, че не съм единственият пострадал.”, разказва Николай Петров, един от потърпевшите.

Друг пострадал също се оплака от посегателство срещу автомобила си.

„Паркирам редовно в квартала си и никога до сега не съм имал подобни проблеми.”, споделя той.

По думите на потърпевшите вероятно вандалът е човек от квартала.

Те не могат да си обяснят случващото се при наличието на множество камери в града. От полицията в Бургас заявиха, че по случая работи Първо районно управление в града.

Разпитани са всички потърпевши и са иззети записите от камерите. Засилено е и присъствието на партрулни коли особено в тъмната част на денонощието.

Сега, прехвърляме се в столицата

Поредно брутално посегателство върху паркирани автомобили. Този път то е в столичния квартал „Гоце Делчев“.

Колите осъмват с жестоко надраскани врати и брони. Потърпевши собственици не изключват да са жертви на психопат, който обикаля нощем. Други, подозират, че са въвлечени във войната за паркоместа.

Какво точно се случва в Гоце Делчев

„Някой е отделил доста време, за да направи това. Според съседи извършителят е жена.

Разбрахме от тях, че е извадила малко ножче, сложила си е шапка, тъмни очила и се е опитала да рисува и да твори графити по колата.”, каза потърпевшата Дани Лалова.

„Това според мен е човек, който има нужда да се изразява по някакъв начин. Поправката на автомобила би ми струвала около 2,000 лв.”, допълни още тя.

Петя Димитрова също е сред потърпевшите.

„Не мога да си обясня защо е направено това. Приблизително по 150-200 лв. би ми струвало поправянето на детайл от колата.”, коментира тя пред камерата.