"Чувал съм от момичета, които са имали вземане-даване с Божков, че той държал сакове с големи суми пари в офиса си".

Това заяви категорично Цветомир Найденов, който е бивш съдружник на издирвания навсякъде крупен бизнесмен Васил Божков.

„Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш – мокри поръчки, купуване на културни ценности, търговията с влияние. В никое от тях няма даване на пари по банков път. Гледайки датите за 2019 г., времето , в което са теглени през октомври съвпада с изборите”, коментира Найденов.

„Ако Божков е давал такса спокойствие в размер на 20% от печалбата на дружествата, които са спестявали данък, схемата трябва да е била следната: тези 4 компании печелят общо по 200 млн. лв. на година.

За 5 години това са 1 млрд. лв., а 20% от тях са 200 млн. лв. Той е извадил платежни документи за 12 млн. лв. Липсват 188 млн. лв. от тази такса "спокойствие". Къде са?”, отправи важен въпрос към Божков Цветомир Найденов.

Има ли компромати

Според убежденията на Найденов няма нищо кой знае колко компрометиращо в когото и да било сред управляващите лица, чиито имена са вписани в хартийките и листчетата, публикувани от Божков.

Според бившия съдружник на Божков, стилът на работа на екс-собственика на ПФК „Левски“ винаги е бил такъв – цели да прави внушения и за да дестабилизира структурите около него.

„Разделяй и владей“

Найденов отрече версията Божков да дава пари в знак на подкуп.

„Доколкото познавам Божков, той никога няма да плати от името на всички съдружници. Той може да ги накара да платят вместо него, но не и да плаща вместо всички.“

„Нашето семейство има 16% в "Еврофутбол" през друга фирма. "Еврофутбол" се контролираше от Васил Божков и ние няма как да не знаем, ако той е плащал някакви 20%, защото той щеше да ги удържи от нас, както и от гръцкия си партньор”, смята Найденов.

Той потвърди думите на други съдружници на бизнесмена, че те също не са знаели за подкупи.

„Георги Кадиев внесе едно предложение, което за мен е крайно неразумно. Той вдигаше таксата за хазарта от 12 на 15%. С това може би е целял да "извади очите" на Божков, но му „изписа веждите”, защото по този начин монополизира бизнеса му.

Нито един нормален конкурент от външен пазар няма да дойде и да се конкурира с Божков на местна почва. Доказателство за тези мои думи е онлайн хазартът, където той няма никакво влияние”, обясни Найденов.