Морската столица за пореден път влезе в първите заглавия на онлайн медии и новинарски емисии. Този път отново нищо хубаво, което да се е случило в иначе красивия през месец юни град.

Във вторник следобед истински екшън се разиграл в един от населените жилищни квартали. На „Колелото“ във Варна се случи поредната патаклама.

„Леш батакът стана, мой“

Така биха ви го съобщили варненци, но вече всички разбрахме какво е станало. Нека разберем сега какви са последствията.

Шофьор в абсолютно нетрезво, клонящо към неадекватно състояние живееше в някаква виртуална реалност във варненски жилищен район. Равносметката: седем коли, ранена пешеходка и разрушена фасада на къща.

Хора от квартала, които по това време са били на улицата, се опитали да го спрат веднага след като блъснал жената и преди да направи всичко това. Той, обаче, не се спрял и продължил да се блъска в сгради и коли.

В ситуацията наложила и спешна намеса на служители на полицията. Шофьорът се съпротивлявал при ареста и имало нужда да се вкара дори малко сила, за да бъде заловен.

Институции и свидетели

„Пешеходката е 59-годишна, изписана е от МБАЛ „Св. Анна” с контузии на таза. Към мястото са насочени екипи на полицията. Водачът е оказал съпротива при задържането му. Отказал е да бъде тестван за алкохол и наркотици”, съобщава главен инспектор Петко Камбуров - началник сектор „Пътна полиция” - Варна.

„Видях колата да излиза от улицата. Изведнъж чух удар. Пострадалата жена беше точно до моята кола. Удари я няколко пъти. Шофьорът не знаеше къде се намира, беше супер неадекватен. Съпротивляваше се и на полицаите после.”, разказва Ивайло Михов, станал свидетел на всичко, което се е разиграло.

Кой е човекът зад волана

По-късно вчера стана ясно, че водачът е от село край град Добрич. В понеделник (ден преди инцидента) шофьорската му книжка била иззета от полицията заради куп непогасени глоби. На сметката му има още и 20 наказателни постановления, 10 наложени фиша.

През 2012 г. книжката му също е била отнемана.

„Като по-тежки негови престъпления мога да изтъкна, че шест пъти е управлявал автомобил с превишена скорост. Няколко пъти е залавян да кара кола, спряна от движение. В момента мъжът е задържан, намира се под охрана в токсикологията, тъй като му е поставена диагноза алкохолно и наркотично натравяне”, обяснява още Камбуров.

В момента предстои официално да излязат взетите през вчерашния ден проби на шофьора, за да стане ясно дали водачът реално е употребил алкохол или дрога преди да се качи зад волана.