Действащият американски президент Доналд Тръмп предизвика сериозни подигравки към себе си, след като снощи допусна колосална правописна грешка в Twitter.

„Представяме се много добре, но те се опитват да откраднат изборите. Никога няма да им го позволим.

Бюлетини не могат да бъдат подавани, след като поляците (на английски Poles - поляци, полюси, вместо Polls - избирателни секции) бъдат затворени!”, написа Тръмп след няколко часа на мълчание в социалните мрежи.

Минути по-късно президентът коригира правописната си грешка и отново отвори полюсите, но вече беше твърде късно да избегне подигравките.

Думата „poles” набра изключителна популярност в Twitter. След първия пост на Тръмп, думата бе спомената в над 60 000 туита в рамките на 45 минути.

Терористът от Виена е действал сам

Видеодоказателства сочат и напълно потвърждават версията, че нападателят във Виена е действал сам, заяви австрийският вътрешен министър. Той призна, че е имало пропуски в комуникацията със словашкото разузнаване преди нападението.

По думите му, словашкото разузнаване е уведомило Австрия още през юли за опита на нападателя да купи боеприпаси, но информацията за симпатизиране на ИДИЛ се е загубила някъде при комуникацията.

Напомняме, че цели четирима души загинаха при атентата във Виена, случил се в понеделник вечерта, а нападателят беше ликвидиран на място от полицаи.

Тероризъм и в Америка

Четирима души са ранени при нападение с нож от неизвестни нападатели близо до Белия дом във Вашингтон, съобщи NBC, позовавайки се на местната полиция.

Пострадалите са трима мъже и жена и са откарани в болница, но нараняванията не са животозастрашаващи. Полицията издирва трима заподозрени, за които се смята, че са част от крайнодясна група, която подкрепя действащия президент на САЩ Доналд Тръмп.

NBC подчертава още, че властите все още не знаят дали атаката е свързана с изборите или е хаотично извършена.

Като се заговори за избори

Изборният щаб на американския президент Доналд Тръмп поиска временно спиране на преброяването на гласовете в Мичиган и Пенсилвания.

"Подадохме днес иск в Мичиганския съд по исковете, за да бъде спряно преброяването, докато не ни бъде осигурен значителен достъп до местата, на които се броят бюлетините. Ние също така искаме да направим преглед на онези бюлетини, които вече са били отворени и преброени, докато не сме имали достъп.", заяви кампанията на Тръмп.

Според ръководителя й Бил Степиън, неговите екипи не са имали достъп до няколко места в Мичиган, за да наблюдават отварянето на урните и преброяването на бюлетините, което стои и в основата на техните искания за спиране на преброяването.