Нови разкрития излязоха в публичното пространство по повод убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Напомняме, че тя бе убита пред жилищния си блок в софийския квартал Младост.

Г-жа Марангозова бе брутално застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в областта на главата, а до трупа като на филм бе оставена изкуствена бяла роза.

Как се е стигнало до новите разкрития

Преди няколко дни бяха проведени няколко специализирани полицейски акции в колаборация между Специализираната прокуратура и Столичната полиция. Операциите се състояха в няколко столични квартала, като за някои от задържаните става ясно, че имат вземане-даване със случката с убийството на бизнесдамата.

По първоначална информация, подадена от Министерството на вътрешните работи, в ареста са поне трима души. Разследващите предполагат, че те са физическите извършители на покушението.

На този етап от МВР заявяват, че знаят кой е поръчителят, но не са събрани достатъчно ефективни доказателства, за да се изобличи реален извършител на покушението. Задържане под стража на убиец засега не е възможно.

Още по темата

Бизнесдамата Марангозова беше убита в колата си на 10 октомври миналата година. Основната версия за покушението тогава бяха неуредени парични сметки, тъй като срещу нея е имало дело за финансови измами в размер на почти милион и половина български лева.

През 2011 година, Марангозова е била разследвана от ДАНС заради лихварство и пране на пари. Биографията на „Фараонката“ е доста богата и приживе е била на косъм от затвор, но заради липса на доказателства, това не се е случило.

Ние помним обещанията

„Не съм съгласен, че става дума за показно убийство, то извършено час и половина преди да се подаде сигнал към полицейските органи. Това е поредният случай, по който ние работим активно. Имахме няколко убийства през последните месеци и за щастие всички са разкрити. Убиецът, според мен, е познат на жертвата, а оставената роза е за отвличане на вниманието. Категорично заявявам, че работата ще бъде свършена и убиецът ще бъде открит, за да си понесе последствията за деянието.“категоричен бе главният секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Близо година по-късно нито убиец, нито развитие. Поради това има две неща, които можем да си мислим – едното е, че поничките са много вкусни и спецченгетата просто нямат време от ядене, та затова няма нищо открито.

Защо родната полиция отново нищо не е свършила, а иконите на българските закон и ред не пропускат да си чешат езиците пред камерите? Нека да видим какво ще стане в следващата серия на сериала „Бездействие“ – приятно гледане!